www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Paarden goed aangekomen in Duitsland

6 oktober 2022 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Gisteren, 5 oktober, zijn 87 konikpaarden uit het Trekweggebied en het Oostvaardersveld Noord naar Duitsland verhuisd.

Gisteravond zijn de dieren in het Thüringerwald aangekomen en uitgeladen (Zie ook een eerder blog hierover). Het transport is goed verlopen en de paarden hebben de tocht goed doorstaan. Gisteravond hebben de eerste harems hun nieuwe woonplek al mogen verkennen en vandaag worden de andere groepen naar hun begrazinggebieden gebracht.

De dieren worden in drie verschillende gebieden gebracht waar ze met hun begrazing meehelpen om de biodiversiteit te bevorderen. Het Thüringerwald is een middelgebergte met bos, bosschages en bosweides. In de drie gebieden met een totaal oppervlakte van ruim 300 ha kunnen de paarden in sociaal verband en familiegroepen verder leven.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog