www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

UPDATE 6-5-2-2021 Driehoek, Oostvaardersbos en Kotterbos grotendeels weer opengesteld

23 april 2021 Boswachters in Oostvaardersplassen

Vanaf 24 april gaan aan de Almeerse zijde van de Oostvaardersplassen het Oostvaardersbos en Kotterbos grotendeels open. In deze bossen zullen twee kleine stukken dicht blijven.

UPDATE 6-5-2021 De Driehoek is weer gesloten

Momenteel lopen er weer heckrunderen in de Driehoek waardoor wij genoodzaakt zijn om de Driehoek per direct te sluiten. Het is niet veilig om er nu rond te wandelen. Helaas, maar het is voorlopig even niet anders. Tot nader bericht blijft de Driehoek gesloten! Houdt naast deze blog ook Facebook en Twitter in de gaten voor mogelijke snellere updates. 

Het Oostvaardersbos

In het Oostvaardersbos verblijft een roedel herten. De afgelopen periode hebben ze daar hun rust kunnen vinden. Een stuk in het bos zal daarom voorlopig niet toegankelijk zijn. Dat betekent dat tussen Het Hugo de Vriespad en de fietsbrug over de N702 het gebied nog even op slot blijft. Het fietspad blijft gewoon toegankelijk en is Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders ook gewoon bereikbaar. Het Oostvaardersbos is toegankelijk voor wandelaars op de daarvoor bestemde wandelpaden en voor fietsers op de daarvoor bestemde fietspaden. Honden zijn niet toegestaan in het Oostvaardersbos.

Toegankelijkheid Oostvaardersbos

Het Kotterbos

Het Kotterbos bleef de afgelopen winterperiode grotendeels toegankelijk. Het gedeelte, ten oosten van de natuurboulevard was gesloten en gaat vanaf 24 april deels open. Het rode gedeelte ten noorden van het fietspad blijft gesloten voor bezoekers. De rode ‘Kraterroute’ wordt daardoor omgelegd. Zo kan de rode route wel gewandeld worden. In het Kotterbos geldt en blijft de regel dat honden welkom zijn mits aangelijnd.

Toegankelijkheid Kotterbos

 

Welkom in de kraamkamer van moeder natuur

Bezoekers zijn weer van harte welkom om in deze gebieden van het voorjaar te genieten. Vooral nu in de lente de vogels massaal van zich laten horen en eieren leggen en vele dieren worden geboren is het genieten geblazen. Daarbij is het belangrijk dat we daar als bezoeker en gebruiker van het gebied rekening mee houden. Het is daarom belangrijk om op de daarvoor bestemde wandel- en fietspaden te blijven.

Honden zijn welkom mits…

Honden zijn welkom in het Kotterbos en het Hollandse Hout tussen de Buizerdweg en de Torenvalkweg mits aangelijnd. Het Oostvaardersbos en de Driehoek zijn niet toegankelijk voor honden.

De gebieden tussen de Kotterbosweg en de Lage Vaart  (in het Kotterbos) het Hollandse hout ten noorden van de Buizerdweg zijn aangewezen als hondenlosloopgebied. Dit betekent dat honden los mogen lopen op paden, ze dienen wel onder appél te staan!

Wanneer een constatering plaats vindt van een loslopende hond waar de hond aan de lijn moet en het niet onder appél hebben van de hond in een hondenlosloopgebied, kan dat een sanctie tot gevolg hebben. en daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Zie de kaartjes hieronder waar de hond wel los mag.

Hondenbeleid Oostvaardersbos, Kotterbos, Bufferbos en Oostrandpark
Openstelling Hollandse Hout, Oostvaardersveld en Driehoek

Corona

Vanwege de nog steeds heersende covid-19 trekken we er met z’n allen nog altijd massaal op uit in de natuur. Daarom is het belangrijk om je daarbij aan de regels te houden die het RIVM stelt om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Houd je daarom altijd aan de volgende regels:

  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Vermijd drukke plekken en drukke tijdstippen.
  • Ga zoveel mogelijk alleen, niet in een groep (gezinnen uitgezonderd).
  • Hoest je, ben je verkouden of heb jij of een gezinslid koorts, blijf dan thuis.
  • Laat papieren zakdoekjes, mondkapjes en handschoenen niet in de natuur achter, maar gooi die thuis in de afvalemmer.
  • Houd rekening met afsluitingen of eenrichtingverkeer op plekken waar het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, zoals uitkijktorens en smalle paden.
  • Volg de aanwijzingen op borden en posters van de boswachters ter plekke op.
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog