www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Wereld Trekvogeldag

30 april 2021 Boswachters in Oostvaardersplassen

Foto: Aaldrik Pot

Zaterdag 8 mei staat in het teken van (trek)vogels, het spotten van vogels en hun leefgebied. De Oostvaardersplassen, onderdeel van Nationaal Park Nieuw Land, is het decor van deze volledige online editie van de Wereld Trekvogeldag.

Ben jij een vroege vogel, sla je graag je vleugels uit of ben je een beetje een vreemde eend in de bijt? Dan hoor je thuis op de Wereld Trekvogeldag! Beleef hem met ons mee!

Online editie

Voor de online editie van de Wereld Trekvogeldag is er een inspirerend en informatief online programma samengesteld voor iedereen die geïnteresseerd is in (trek)vogels en vogels spotten. Van de beginnende tot de gemiddelde vogelaar, maar ook voor diegene die net komt “kijken”. Het programma is opgedeeld in twee onderdelen: de livestream en de Do It Yourself-workshops. Het programma begint om 11:00 uur en sluit rond 12:30 uur af.

Live

Live vanuit de Oostvaardersplassen komen diverse gasten aan bod die vertellen over hun expertise en waar vragen aan gesteld kan worden. Zoals oppervogelaar Nico de Haan en boswachter Hans-Erik Kuypers. Frank Haven, onderzoeker naar o.a. migratie van vogels, sluit aan bij het gesprek over de migratiecyclus rond het Nationaal Park. Het online event wordt gepresenteerd door Camilla Dreef, ook fervent vogelaar, ecoloog en presentatrice in TV-programma BinnsteBuiten. Vanuit je eigen woonkamer ga je mee op excursie met de boswachter door de Oostvaardersplassen, leer je de beste tips & tricks van het vogels spotten of master je de kunst van het vogels tekenen in de DIY-filmpjes. Gedurende en na afloop van het evenement kun je de workshops volgen.

Frank Haven onderzoekt migratie van vogels. Foto: Hans van den Bos

Oostvaardersplassen

In het voor- en najaar vliegen miljoenen vogels over Nederland naar een warme winterbestemming of broedplek. Nationaal Park Nieuw Land is een belangrijke halte op die zogenaamde Oost Atlantische vogeltrekroute. De ligging van de Oostvaardersplassen én het natte karakter van dit bijzondere wetland maakt het gebied zo uniek en aantrekkelijk voor de trekvogel. De Oostvaardersplassen is in een halve eeuw uitgegroeid tot een gebied met hoge internationale betekenis.

Nico de Haan is een bekend vogelkenner en vogelbeschermer. Vele vogelboeken staan op zijn naam, waaronder de laatst uitgebrachte ‘De gewiekste vogelgids’. Naast het maken van tv- en radioprogramma’s geeft Nico ook online vogelcursussen. Zoals de gratis vogelcursus die hij samen met Camilla Dreef voor de Vogelbescherming heeft ontwikkeld. Diezelfde Camilla Dreef is de presentatrice voor deze online editie van de Wereld Trekvogeldag, en zeker geen onbekende in vogelland. Als expert in BinnensteBuiten en ambassadeur van de Vogelbescherming leert ze mensen naar vogels kijken.

Camilla Dreef en Nico de Haan

Early bird Tickets

Meer ontdekken over het bijzondere natuurfenomeen de vogeltrek of als hobby? Meld je dan aan voor de online Wereld Trekvogeldag! De early bird tickets zijn te koop voor €5,00 per persoon.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog