www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Welkom in De Driehoek!

21 mei 2021 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

Begin deze week heeft een heckrund, dat in De Driehoek liep, er voor gekozen om het gebiedje te verlaten en zich bij de kudde bij het zanddepot te voegen. Vanaf vandaag is het gebied weer opengesteld voor bezoekers. Welkom!

Een aantal runderen, die net als andere jaren in de winterperiode in De Driehoek leeft, had al een aantal weken geleden het gebied verruild voor het open grasland van de Oostvaardersplassen. Normaal gesproken trekt deze kudde in april/mei uit De Driehoek weg. Ook dit jaar was dit het geval, echter één stier had besloten om in De Driehoek te blijven. Tot gisteren. Het dier bevond zich steeds in het dichte landriet in het zuidelijke deel van de Driehoek en was alleen zichtbaar wanneer het even een uitstapje maakte naar de omgeving van observatiehut De Zeearend.

Zolang het dier zich in de Driehoek bevond hebben we besloten om De Driehoek af te sluiten voor bezoekers. Hoewel de kans voor een onaangename ontmoeting tussen heckrund en bezoekers heel beperkt is, wilden we hierin geen risico’s nemen.

De stier liet zich niet verleiden om het gebied te verlaten en we hebben dus moeten wachten totdat hij er zelf voor gekozen heeft om zich aan te sluiten bij de rest van de kudde die in de omgeving van het Zanddepot leeft.

Genieten van het uitzicht

Het is fijn om het gebied nu weer open te kunnen stellen voor bezoekers, die nu dus weer kunnen genieten van dit vogelrijke gebied. Ga vooral even naar de observatiehut De Zeearend voor een prachtig uitzicht over de Waterlanden. Hier zijn nu tal van watervogels te zien, zoals slobeenden en bergeenden, maar ook lepelaars komen regelmatig langs om voedsel te zoeken in het ondiepe water. Geniet er van!

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog