www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Zomeractiviteiten in Nationaal Park Nieuw Land!

8 juli 2021 Boswachter Jody Bennink in Oostvaardersplassen

Het mag weer! Er kunnen weer excursies geboekt worden. Ga eens vroeg je nest uit voor de vroege vogelexcursie, wandel mee tijdens een kruiden- of moeraswandeling of stap in de ecokar voor een excursie door de Oostvaardersplassen.

Almere

Aan de Almeerse zijde van Oostvaardersplassen worden bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders de versoepelingen direct gevierd met een kleinschalig festival op zaterdag 10 juli: Festival Spot! Liefhebbers van natuur en cultuur, jong en oud, zijn welkom op deze nieuwe natuurparade van de Oostvaardersplassen Almere. Stap in de proeftuin van het jaarprogramma en spot alle activiteiten en belevenissen! Dit jaar is het festival zowel fysiek als online te beleven.

Niet alleen festival Spot wordt deze zomer gevierd. Ook de maand augustus krijgt een feestelijk en inspirerend tintje vanwege… LOF. De LOF zomerspecials zijn voor mensen die geprikkeld willen worden, die niet vies zijn van een beetje ‘out of the box’, maar niet zweverig. Dit jaar wordt het mindfulness-festival verspreid over meerdere weekenddagen in augustus. Ben jij geïnteresseerd in een Wim Hofman-workshop, Chi-wandeling, yoga of Silent Disco Ecstatic Dance-avond? Houd dan de website in de gaten!

Daarnaast wordt dit jaar een bijzondere kans geboden aan ondernemers, creatievelingen of louter enthousiastelingen om zélf programma te maken in de stretch-tent bij het Natuurbelevingcentrum. In de maanden juli en augustus wordt de tent beschikbaar gesteld voor geïnteresseerden. Heb jij altijd al een workshop, training, activiteit of try-out willen organiseren op een unieke buitenlocatie? Dan is dit je kans! Stuur een mail naar info@oostvaardersplassenalmere.nl en we vertellen er je meer over.

(Kinder)-activiteiten

Voor wie geen interesse heeft in events of festivals: geen zorgen! De ecokar is al een tijd het gebied niet in geweest, maar dat kan nu weer! Ook de (roof)vogel-, kruiden- en Kotterboswandelingen zijn terug van weggeweest. Ga op pad met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek meer over de natuur en haar bewoners.

Voor de kleintjes worden er deze zomer tal van activiteiten georganiseerd: op woensdag is het Wildernis onder Water-middag, onder leiding van de onderwater boswachter. Op de vrijdagmiddag worden knutselactiviteiten georganiseerd. En op zondagochtend is het Lazy Sunday: de verhalenverteller vertelt bijzondere verhalen, inclusief ontbijtje.

Kortom: kom de zomer vieren bij Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders!

Lelystad

Bij het buitencentrum de Oostvaardersplassen in Lelystad starten ook weer de fijne ecokar en pluk excursies en is er ook de vroege vogelwandeling. In mystiek morgenlicht ga je vogels spotten in de Oostvaardersplassen. De gids vertelt je over de soorten die je tegen komt. Een vroege ochtendwandeling die uit te breiden is met een lunch na afloop. De moeraswandeling  is ook een leuke excursie om met mee te gaan. De gids neemt je mee naar een stuk afgesloten gebied, waarin je kennis maakt met een stukje moeras. Op de website van de Oostvaardersplassen staat een overzicht van alle activiteiten.

Boomgeheimen

Nieuw is de excursie ‘Boomgeheimen van het Hollandse Hout’. Een excursie gericht op kinderen. Wil jij op onderzoek uit en ontdekken hoe bomen zo groot groeien in het Hollandse Hout? Tijdens deze ontdektocht ga je samen met een gids op zoek naar de dikste boom in het bos. Onderweg zie, ervaar en hoor je van alles.

Het jaar van de otter

2021 is uitgeroepen tot het Jaar van de Otter! Ontdek tijdens de ‘Otterwandeling’ met de gids van Staatsbosbeheer het leefgebied van de otter in de Oostvaardersplassen. Ervaar wat het moeras betekent voor dit dier en voor alle planten en dieren in het algemeen.

Corona

Tijdens de excursies worden de geldende coronamaatregelen in acht genomen.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog