www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Uitvliegen

2 september 2021 Boswachter Jody Bennink in Oostvaardersplassen

Fantastisch dat een gebied zoals de Oostvaardersplassen een waar vogelparadijs is voor de vele en prachtige vogels. Ze vinden veel voedsel, de ruimte en de rust. De één komt er om te broeden, de ander om op te groeien, en weer een ander om te overwinteren of uit te vliegen. Dat laatst geldt ook voor mij als boswachter.

Vanaf zes september ga ik mijn werk als boswachter voortzetten op de Veluwe. Ik zal uitvliegen naar een ander gebied, wat ik ook al goed ken en dichterbij huis is. Het vertrek voelt dubbel, omdat ik het goed en fijn heb in het prachtige Oostvaardersplassengebied, met een enthousiast en hardwerkend team. Anderzijds staan er mooie uitdagingen op mij te wachten, waar ik zin in heb om mee aan de slag te gaan.

Een bevlogen jaar

Het was een bevlogen en mooi jaar waarin veel gebeurde en waar de tijd heel snel voorbij ging. Daarnaast was het een tijd waarin ik veel heb bijgeleerd, heb mogen genieten van de vele mooie momenten. Geluk heb ik met het meemaken van de start van nieuwe plukroute in het Hollandse Hout, de organisatie van het 2021soortenjaar, maar ook het organiseren van de eerste kano excursies en heb ik mensen mogen meenemen de natuur in, om te laten zien hoe waardevol natuur voor ons als mens is en dat we er op een goede manier mee om moeten gaan en er van kunnen genieten.

Missen

Het dynamische gebied, het beste team van collega’s en lieve vrijwilligers ga ik zeker missen. Ook het gebied zal ik gaan missen, het weidse landschap, de grazers, en zelfs de wind en stille plekjes en natuurlijk de talloze bijzondere vogels die het gebied aandoen. De lepelaar blijft toch één van de favorieten.

Voor nu, bedankt vaste bezoeker, lezer, vrijwilliger en collega’s voor een eigenlijk veel te korte, maar goede tijd. Tot ziens!

Jody Bennink

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog