www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Zondag 19 september:  Vogelfestival Oostvaardersplassen Lelystad

10 september 2021 Boswachters in Oostvaardersplassen

Op zondag 19 september 2021 is er voor vogel- en natuurliefhebbers en hun kinderen van alles te beleven rondom de Oostvaardersplassen. Je bent dan van harte welkom op ons Vogelfestival bij de Kitsweg 1 in Lelystad.

Het Vogelfestival

Het vogelfestival is hét evenement voor vogel- en natuurliefhebbers op een prachtige locatie midden in Nationaal Park Nieuw Land. Leer tijdens diverse lezingen, excursies en andere activiteiten alles over de natuur en het gebied, de Oostvaardersplassen. Er zijn marktkramen met de meest uiteenlopende producten voor het volop beleven van de natuur, zoals fotoapparatuur, verrekijkers, telescopen, natuurreizen en natuureducatie. Ook voor kinderen zijn er dit jaar leuke activiteiten, waaronder knutselen en excursies in het gebied. Uiteraard zijn ook de boswachters op deze dag aanwezig om vragen te beantwoorden.

Als gevolg van de moerasreset zijn er nu meerdere jonge zeearenden aan het foerageren bij de Grote Plas. Foto: Rob Wennink

“Het is goed en nodig dat we weer naar buiten kunnen. Hoewel we dit evenement in verband met de coronamaatregelen voor een beperkt aantal bezoekers mogen organiseren, hopen we er toch weer een feest voor het hele gezin in de natuur van te maken”, aldus boswachter Hans-Erik Kuypers. “Het blijft heerlijk om rond te lopen door de Driehoek en het Oostvaardersveld en een bezoek te brengen aan de vele vogelkijkhutten en observatiepunten in de Oostvaardersplassen.  Deze weken zien we enorme aantallen steltlopers bij de Grote Plas langs de Oostvaardersdijk. Vogels die nog even komen opvetten en zich klaar maken voor de reis naar het zuiden”.

Kleurplaat

De Oostvaardersplassen in Lelystad is een vogelparadijs van internationale waarde. Ontdek dit vogelrijke moerasgebied en ervaar hoe ieder seizoen weer zijn eigen dynamiek en verrassende ontwikkelingen kent. Om alvast in de stemming te komen is er een kleurplaat gemaakt door de Lelystadse cartoonist/tekenaar Felix Guerain. Download de kleurplaat, kleur de tekening in en neem deze mee naar het Vogelfestival.

Wanneer en waar?

Zondag 19 september 2021 vanaf 10.00 tot 17.00 uur ben je welkom aan de Kitsweg 1 in Lelystad. Voor toegang tot het Vogelfestival dien je dit jaar te beschikken over een geldig Corona-toegangsbewijs, een geldig identiteitsbewijs en een geldig ticket. Het gratis ticket kun je alvast vooraf reserveren via Eventbrite.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.vogelfestivallelystad.nl

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog