www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Nieuwe boswachter publiek

11 januari 2022 ropdenkelder in Oostvaardersplassen

De Oostvaardersplassen ontwaakt

Sinds deze week ben ik, Rosan op den Kelder, boswachter publiek bij de Oostvaardersplassen. Om in het gebied te lopen met opgaande zon en het enige geluid om mij heen het gegak van grote groepen ganzen, is een voorrecht dat ik nog niet helemaal kan bevatten. Dat ik deze prachtige natuurlijke rijkdom mag beschermen en voor mensen beleefbaar mag maken, is een droom die uit komt.

Natuur moet je ervaren

Ik ben na mijn opleiding als sociaal geograaf-planoloog begonnen als adviseur op het gebied van duurzaamheid. Mijn ambitie was de balans tussen mens en natuur herstellen, dat is voor mij de basis voor het duurzaam voortbestaan van de mens. Ik hoopte mensen bewuster te maken van de afhankelijkheid die wij hebben van de natuur. Maar dat valt niet helemaal in beleid vast te leggen. Dat moet je ervaren. Dat ondervind ik zelf, wanneer ik in mijn vakantie door bergdalen loop en mij verwonder over alles wat daar leeft. Daarom heeft deze ambitie geleid tot een ontwikkeling richting het natuurbeheer. Ik wil natuur beschermen, mede door mensen met de natuur in verbinding te brengen.

Als ik hier sta aan de rand van het moeras ben ik blij dat de ruimtelijke plannen hier letterlijk in het water zijn gevallen. Een open landschap met ruimte voor onder andere veel verschillende watervogels is ontstaan. Een plek waar de mens tot rust mag komen en zich kan verwonderen over de natuur om haar heen. Een heel belangrijke invulling in het volle Nederland als je het mij vraagt.

Zie ik je buiten?

Ik hoop je hier dan ook tegen te komen, wandelend door het bos, turend vanuit de vogelkijktoren of als deelnemer van een excursie. Mij kom je in ieder geval tegen in deze blogs, waar ik je naast Hans-Erik vertel over de ontwikkelingen in het gebied. Ik ga zorgen voor goede recreatieve voorzieningen en houd mij samen met Hans-Erik bezig met de communicatie over het gebied. Ook draag ik bij aan het algemene beheer. Je kunt mij  vanaf nu volgen op instagram als Boswachter Rosan. Graag tot ziens!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog