www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Opening nieuwe wandelroute het ‘PowerPad’ in Hollandse Hout

4 februari 2022 Boswachters in Oostvaardersplassen

Vanaf vandaag is het Hollandse Hout een educatieve wandelroute rijker. Kinderen (en hun ouders/verzorgers, opa's en oma's) kunnen tijdens de 2,5 km lange boswandeling van alles leren over duurzame energie. De start van de route is bij het Buitencentrum aan de Kitsweg in Lelystad.

In samenwerking met traineeship programma ‘Talent voor Transitie’ heeft Staatsbosbeheer Oostvaardersplassen een nieuwe wandelroute ontwikkeld, het PowerPad, dat is gericht op families met (klein)kinderen tussen de 6 en 11 jaar. Op een eenvoudige manier worden verschillende aspecten van de energietransitie uitgelegd, waarbij een duidelijke connectie wordt gemaakt met de natuur om de wandelaars heen. Want net als wij heeft ook het bos Zon, Wind, Water en de Aarde nodig!

Gisteren is de laatste hand gelegd aan de route en de informatieborden. Vanaf vandaag zijn kinderen welkom om hun licht op te steken op het Powerpad en de opdrachten van een goede oplossing te voorzien. Het startpunt van de wandelroute ligt bij het Buitencentrum van de Oostvaardersplassen, aan de noordelijke kant van het natuurgebied. Een prachtige locatie waar veel bezoekers beginnen aan een wandeling door het natuurgebied.

Talent voor Transitie biedt een open traineeship waar het divers en gedreven talenten verbindt met organisaties in de energietransitie en heeft als doel om de energietransitie te versnellen en bij te dragen aan een fossielvrije samenleving.

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog