www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

Welkom terug in de Driehoek!

29 april 2022 ropdenkelder in Oostvaardersplassen

Blauwborst zingend in de Driehoek, door Ineke Vuuregge

Afgelopen week zijn wij geen Heckrunderen meer tegen gekomen in de Driehoek. Je bent daarom vanaf 30 april weer welkom in dit publiekstoegankelijke deel van het kerngebied. De Zeearendhut is hiermee ook weer bereikbaar. De observatiehut is helemaal opgeknapt en rolstoeltoegangelijk gemaakt.

De Driehoek

De kudde Heckrunderen die in de winterperiode in de Driehoek verbleef heeft het gebied verlaten. Ze zijn weer naar het open grasland van de Oostvaardersplassen getrokken. Dit luidt de terugkeer van de bezoeker in de Driehoek in. Vanaf het Buitencentrum en vanuit het Oostvaardersveld Noord kun je de Driehoek weer inlopen (zie kaart hieronder). Via wandelroute de Zeearend loop je door het bos-weide landschap, langs waterpartijen en door rietvelden. Vanaf dit pad zijn observatiehut de Zeearend en vogelkijkhutten Wigbels eiland en de Brandgans weer bereikbaar.

De Driehoek is weer opengesteld voor publiek

Het leeft in de Driehoek! Om je heen hoor je vele teruggekomen rietbewoners zoals de blauwborst, de snor en rietzanger. Langs je zwemmen moeder en vader gans met hun vele pasgeboren pulletjes. Aan de oevers van de wateren staan de grote zilverreigers te wachten tot er een maaltje voorbij komt. Als je geluk hebt vliegt er een zeearend over je hoofd die op de uitkijk gaat zitten in een jong boompje, dat doorbuigt onder zijn gewicht.

Grauwe gans met jong, door Ineke Vuuregge

De Zeearendhut

Observatiehut de Zeearend is sinds dit jaar rolstoeltoegankelijk, net als het pad er naartoe, dat al eerder werd verhard. Op de begane grond kunnen rolstoelgebruikers nu bij het raam komen, van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de natte graslanden van het kerngebied. Hij is gelijk helemaal opgeknapt van binnen. De muren zijn weer fris wit en we hebben informatieve platen opgehangen over het landschap.

Observatiehut de Zeearend is opgeknapt en rolstoeltoegankelijk gemaakt!

Openstelling Oostvaardersbos en Kotterbos

Vanaf 9 mei gaat ook het hele Oostvaardersbos weer open voor bezoekers. In het noordelijke deel verblijft hier in de winter een roedel edelherten. Om ze met rust te laten sluiten we in die periode het bos af voor publiek. Nu het voorjaar weer op gang is gekomen stellen we het weer open en kunnen bezoekers hier weer fietsen, wandelen (op de daarvoor bestemde paden) en vanaf de uitkijkpunten over het moeras uitkijken. Het blijft niet toegestaan om hier met honden te komen.

Het oostelijke deel van het Kotterbos (zie kaart hieronder) gaat medio mei open. De openstelling maken we ook bekend in het boswachtersblog.

Afgesloten gebieden tijdens winterrust
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog