www.boswachtersblog.nl/ Oostvaardersplassen

18 september. Een zondag vol met vogels!

12 september 2022 Boswachter Hans-Erik Kuypers in Oostvaardersplassen

A.s. zondag is het weer zo ver. Het Vogelfestival in de Oostvaardersplassen als onderdeel van het Nationaal Park Nieuw Land. Een dag vol met excursies, lezingen, informatie en alle benodigdheden die je kunt bedenken om vol van het vogelleven en de natuur te kunnen genieten.

Sinds vele jaren staat de derde zondag in september in de teken van het vogelleven. Het vogelleven in het Nationaal Park Nieuw Land en meer specifiek in de Oostvaardersplassen. Naast lezingen van onder andere Camilla Dreef (Vogelonderzoekster op de Marker Wadden), Arjan Dwarshuis (bekend van o.a. De Vogelspotcast) en onze eigen stadsecoloog van Almere Ton Eggenhuizen, kun je deelnemen aan diverse excursies door het gebied.

Programma 2022

Lezingen filmzaal Op de markt van het Vogelfestival staan kramen met veel verschillende producten zoals fotoapparatuur, verrekijkers, telescopen, natuurreizen en natuureducatie. Uiteraard is het Buitencentrum geopend en kun je hier een kijkje komen nemen en meer te weten komen over de Oostvaardersplassen. Lokale verenigingen zoals de Vogel- en Natuurwacht Flevoland zijn aanwezig om je te vertellen over de natuur in Flevoland.
Tijdens het Vogelfestival is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding mee te gaan op allerlei excursies. Ontdek het kerngebied tijdens een ecokarrit, maak een wandeling door de verschillende delen van de Oostvaardersplassen of bezoek onze fotohut.

Kinderactiviteiten

Staatsbosbeheer wil kinderen graag kennis laten maken met de natuur. Ook voor kinderen is er daarom veel te beleven. Timmer een vogelkastje of maak een uil van hout. Leer de bijen kennen en proef de honing.

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog