www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Stormschade Sallandse Heuvelrug

12 september 2014 boswachters in Overijssel

De kranten stonden er vol van en zelfs het landelijk nieuws werd gehaald op zondag 7 september. Het staartje van Bertha had een flinke ravage veroorzaakt in het bos op de Eelerberg, de noordkant van de Sallandse Heuvelrug. Bomen waren als lucifershoutjes geknakt en zware takken hingen los in de bomen.

Collega’s hebben direkt met linten paden afgesloten en waarschuwingsposters opgehangen om te voorkomen dat er ongelukken gebeurden.

Het opruimen van de stormschade en het weer veilig maken van paden kost tijd. Op dit moment is er een Harvester druk aan het werk. Deze machine zaagt, schilt en legt de bomen op maat gezaagd op een stapel keurig gesorteerd per soort; grove dennen, beuken en berken.

Als alles volgens planning verloopt kan er eind week 37 er weer volop gewandeld en gefietst kan worden.

[youtube=http://youtu.be/jAtxBD2C354]

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog