www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Handen uit de mouwen

26 februari 2015 boswachters in Overijssel

In de warme schuur van Staatsbosbeheer bij het Infocentrum IJssel Den Nul was het op een koude zaterdagochtend in februari een gezellige drukte. Koffie/thee en koek stonden klaar voor de groene vrijwilligersgroepen van de A Rocha afdelingen Deventer en Zwolle. Na mijn welkomstwoordje togen we naar buiten voor het handen uit de mouwen gedeelte van de dag. Stagiair bij Staatsbosbeheer Arno vertelde de deelnemers welke klus op het programma stond als onderdeel van het onderhoudsplan buitenterrein Infocentrum. Om straks plaats te maken voor mooi plantmateriaal als meidoorn, lijsterbes en bijvoorbeeld sleedoorn werden spontaan opgeschoten wilgen weggezaagd. Hierdoor ontstond er ruimte om straks een geleidelijke overgang van lage naar hogere beplanting te creëren. Ideaal voor allerlei dieren. Door de samenwerking met scholen krijgen studenten de gelegenheid stage te lopen en krijgt Staatsbosbeheer extra werk verzet. In deze samenwerking wordt het buitenterrein van het Infocentrum nog mooier en krijgen twee A Roche afdelingen de gelegenheid elkaar te ontmoeten in de natuur. Een succesvolle dag met enthousiaste deelnemers en een nog mooier buitenterrein was het resultaat.
A Rocha

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog