www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Fachaustausch zum Flussmanagement

2 maart 2015 boswachters in Overijssel

 

 

Groepsfoto
Groepsfoto

Vorige week bezocht een delegatie Duitse bezoekers uit de deelstaat Nedersaksen drie dagen ons rivierenland. De delegatie wisselde kennis en ervaringen uit over rivier gerelateerde onderwerpen. Het gezelschap bestond uit directeuren, adviseurs van overheden, burgemeesters en wethouders, agrariërs uit Duitsland en Nederland en collega’s van Staatsbosbeheer. Op het programma stonden bezoeken aan de Gelderse Poort, het Provinciehuis Gelderland en Lent aan de Waal. De afsluitende dag brachten de deelnemers door in het Infocentrum IJssel Den Nul en in de Duursche Waarden.

We ontvingen de gasten in het Infocentrum. Na het welkomstwoord van Piet Winterman, als gastheer en Directeur van het Staatsbosbeheer Programma Grote Wateren, schetste burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe de betrokkenheid van de gemeente en haar inwoners bij de vele rivierprojecten. Vervolgens heette ik de bezoekers welkom en legde de link tussen samenwerking, waterveiligheidsprojecten en natuur-en recreatieve ontwikkelingen. En natuurlijk gaf ik aan dat de Duursche Waarden in elk seizoen zijn charme kent. Na de presentatie van Rijkswaterstaat als voorbereiding op de buitenexcursie, ontstond er een plenaire discussie tussen de deelnemers. Vervolgens togen we voor een excursie naar de Duursche Waarden. De onderlinge gesprekken gaven een geluid te horen van veel enthousiasme over deze kennisuitwisselingsdagen. Het waren voor alle deelnemers leerzame en inspirerende dagen. Vooral onze benadering van integrale gebiedsontwikkeling had hun aandacht. Piet Winterman: “dit bezoek was een doorslaand succes”. Alle deelnemers waren het er over eens dat dit bezoek aan Nederland een vervolg moet gaan krijgen met een tegenbezoek aan Duitsland. Piet Winterman en onze directeur Sylvo Thijsen sloten de dag met een bedank en een hartelijk tot ziens.

 

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

 

 

Foto: groepsfoto

reageren

geef een reactie

 • brinkh2
  8 maart 2015 om 20:54

  Anja,

  als ik het zo lees hebben jullie weer het beste beentje voor gezet, mooi resultaat!

  met vriendelijke groeten,

  Herman Brink

  (verstuurd vanaf mijn iPad)

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog