www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Natuurlijk verbindend

31 maart 2015 boswachters in Overijssel

De titel van dit blog is ontleend aan het jaarplan 2015 van Stichting De Kleigaten. Deze stichting heeft tot doel de betrokkenheid van de bewoners uit de dorpen Windesheim, Herxen en Harculo met het natuurgebied De Tichelgaten te bevorderen. Dit doet zij door verbindingen te leggen. Verbindend door onderhoud in het natuurgebied te plegen en door activiteiten voor jong en oud te organiseren. Verbindend in de streek en verbindend door relaties.

De ontstaansgeschiedenis ontstond door een verbindend gesprekje dat ik had tijdens de opening van de schaatsbrug twee jaar geleden. Enkele bewoners gaven aan dat ze graag wilden samenwerken met Staatsbosbeheer in het onderhoud van de Tichelgaten.

Het eerste jaarplan werd in maart gepresenteerd in het koetshuis van Landgoed Windesheim. Een twintigtal afgevaardigden van diverse organisaties was aanwezig om de presentatie bij te wonen. De wil tot verbinden was bij iedereen duidelijk aanwezig. Er werden dan ook diverse nieuwe ideeën geopperd tijdens de brainstorm sessie. Als verbindend gebaar en een welkom allemaal in het natuurgebied De Tichelgaten bood ik de stichting een Staatsbosbeheer Welkom spandoek aan. Het was een zeer geslaagde en inspirerende verbindende avond.

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen
1 Stg, Kleigaten

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog