www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Overijssel weer duizenden bomen rijker

17 maart 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Op verschillende locaties in de provincie was Staatsbosbeheer weer betrokken bij het landelijke evenement voor kinderen en bomen: de Boomfeestdag. Het landelijke thema was dit jaar ‘Bomen en bossen”. Op 16 maart, de derde woensdag in maart en traditioneel ook de dag van de landelijke viering was het zover. Veel enthousiaste kinderen, belangstellenden en veel nieuwe bomen! Net als bij NLdoet geven we hier graag een wat uitgebreidere impressie.

Zwolle                                                                                                                        Zwolle was dit jaar Accent gemeente. In Zwolle is geheel volgens inrichtingsplan gekozen, voor het planten van bomen rondom wijkcentrum ‘t Anker en in park Voorsterpoort. De Leerlingen van De Vlieger 1 aan de Papaverweg plantten 60 bomen. Gedeputeerde Hester Maij en wethouder Ed Anker van de gemeente Zwolle deden samen met enkele kinderen de aftrap door het planten van de eerste boom, in het bijzijn van o.a. ‘founding father’ van de Boomfeestdag, Gerard Mosterd, die 50 jaar geleden in Rotterdam begonnen is met de boomfeestdag en tegenwoordig vice voorzitter is van het kenniscentrum ‘Groen en Handicap’.

Boswachter Egbert Beens

Windesheim

Windesheim                                                                                                                      In Windesheim was er ook veel enthousiast plantwerk ecologische verbindingszone door de Molenpolder, tussen Windesheim en Lierderholthuis. Zo’n 40 kinderen met leraren van de Florens Radewijnschool en ouders plantten samen met de boswachters in totaal zo’n 200 bomen en struiken en genoten van het prachtige weer. Lekkere warme chocolademelk en fruit meegenomen door de school deden de rest voor deze prachtige belevenis.

Boswachter Jeroen Oosterbroek

Staphorst                                                                                                                          Al jaren vindt er een boomfeestdag plaats in de boswachterij Staphorst, en zo ook dit jaar natuurlijk. Circa 260 kinderen plantten samen met de vrijwilligers en medewerkers van Staatsbosbeheer 2600 grove dennenboompjes. Naast de kleine grove dennetjes is er door de wethouder van de gemeente Staphorst, Bert Krale en Provinciaal hoofd van Staatsbosbeheer, Herman Brink samen met een aantal kinderen een grotere linde geplant. Na het harde werken werden de kinderen beloond met een lekkere koek en een kopje warme chocolademelk. Bij de plantplek is nog een bord geplaatst, door dit bord kunnen de kinderen ook in de toekomst zien dat er door hen een boomfeestdag is geweest op deze plek!

Boswachter Denny Kroeze

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog