www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Vogels spotten

14 september 2016 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
vogels spotten

Foto: Anja Nijssen

Als ik kom aanlopen hoor ik klikklikklikklik. En nog een keer klikklikklikklikklik. En dan is het stil. Vervolgens hoor ik stemmen. Voorzichtig klop ik op de deur.

Vanuit het volle nazomerlicht komend moeten mijn ogen even wennen aan de schemer in de observatiehut. En dan zie ik enkele heren en een dame in volle concentratie turen door cameralenzen. Vol enthousiasme vertellen ze dat ze elkaar hier toevallig tegenkwamen en dat ze allemaal de ijsvogel schitterend in beeld en op de gevoelige plaat hebben gekregen.

Fotogeniek

Ook ik zie de fotogenieke ijsvogel heel rustig op een tak zitten. Hij of zij laat zich in volle glorie bewonderen en fotograferen. Hier in de Tichelgaten in Windesheim is dit schitterende flitsende vogeltje vaak te zien. De observatiehut waarin we ons bevinden heet dan ook niet voor niets “de IJsvogel”. En vooral dit jaar  wordt hij veel gesignaleerd, omdat er door de milde winter veel broedparen zijn geweest.

Visarend

De fotografen kregen ook de visarend in beeld en zo heet dan weer die andere observatiehut langs de Staatsbosbeheer wandelroute in Windesheim. Er zijn hier het hele jaar door allerlei vogels te bewonderen en natuurlijk te fotograferen.

Fijn dat Staatsbosbeheer met deze beide observatiehutten in de Tichelgaten zoveel wandelaars en fotografen een plezier kan doen.

Met vriendelijke natuurgroeten,
IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog