www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

De lente barst los

13 april 2015 boswachters in Overijssel

Eindelijk, de lente is in de lucht. Overal is het voelbaar. De luchttemperatuur wordt warmer, we koesteren ons in het warme zonnetje. Overal om ons heen zien we de frisse kleuren van de eerste lentebloeiers. Madeliefjes, speenkruid, herderstasje, paarse dovenetel en zelfs de eerste sleedoorns bloeien al. Straks gevolgd door de meidoorns.

Maar kijk ook eens naar boven, naar de bomen. Wat een verscholen pracht. Vaak onooglijk, moeilijk te zien. En daarom zo verrassend als je de bloemetjes vindt. Het purperrood van de Zwarte populier is van koninklijke schoonheid. En de gladde zwarte knoppen van de Es hebben een metamorfose ondergaan. Nu lijkt het wel of er dikke sappige bramenvruchtjes aan de takken zitten. De bloei van bomen duurt maar kort. Weinigen zien dit wonder van de natuur. Dus kijk eens naar boven, eventueel met verrekijker, en laat je verwonderen.

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen
lente barst loslente barst los 1

 

reageren

geef een reactie

  • Doorer
    13 april 2015 om 14:57

    Mooi! Zag een steenuiltje tegen de stam van een ontluikende kersenboom.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog