www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Naar Schier!

13 mei 2015 boswachters in Overijssel

In alle vroegte stapten op vrijdagochtend 8 mei 125 vrijwilligers van Staatsbosbeheer Salland-Twente in twee grote touring cars. Het tweejarig vrijwilligersuitje was deze keer wel een heel bijzondere. De bus bracht ons namelijk helemaal naar het hoge noorden en wel naar Lauwersoog.

Onder een stralende zon voeren we van daar met de veerboot naar Schiermonnikoog! Op de drooggevallen zandplaten zagen we zelfs zeehonden. Op het eiland splitste de groep zich in voor de vooraf gekozen optie voor een fietsexcursie, een wandelexcursie of een vogelexcursie. Mijn collega Sjaak had alles perfect geregeld. Want logistiek is een dergelijk uitje een hele klus. In de middag was het programma vrij in te vullen. De enige opdracht was om op tijd weer bij de boot te zijn, want ja, die wacht natuurlijk niet op achterblijvers. De verleiding was groot om in een duinpannetje te blijven liggen, of om nog wat langer op het terras in het dorp te blijven zitten. Door de meivakantie heerste er een echte vakantiesfeer.

Maar de boottocht terug was ook een feest. Geen wind en nog steeds volop een zomerse zon. Heerlijk. Terug in Nijverdal wachtte de deelnemers nog een heerlijk buffet.

We organiseren dit uitje steeds met veel plezier. Uit dit uitje spreekt onze waardering en dank voor onze vrijwilligers. Immers zij staan ons met allerlei werkzaamheden met raad en daad bij. Niet alleen de inventariseerders, de beheerders, de klussers, en de diverse gidsen maar ook alle vrijwilligers van Infocentrum IJssel Den Nul horen bij de grote vrijwilligersgroep van Staatsbosbeheer Salland-Twente. Samen maken we de natuur en de natuurbeleving nog mooier. En dat mag beloond worden.

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen
naar Schiermonnikoog groepsfoto vrijwilligers SBB 2015

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog