www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Lentefeest!

20 mei 2015 boswachters in Overijssel

In de Duursche Waarden is het feest! De lente is nu echt begonnen. Ik keek er al lang naar uit, maar nu is het dan toch zover.

De meidoorn bloeit momenteel uitbundig met duizenden helderwitte bloemen tussen de verse groene blaadjes. Een prachtig gezicht. Vooral met een blauwe voorjaarslucht als achtergrond. De meidoorn symboliseert de ontluikende lente, het einde van de winter en de wedergeboorte van het leven.

De eenstijlige meidoorn heet zo omdat de bloemen 1 stijl hebben en omdat de plant bloeit in mei en doorns heeft. Ideaal zijn deze doorns voor de veiligheid van de vele vogelnestjes in de struiken. Voor ons mensen zijn de struiken, de bloemen en de bessen niet alleen een feest voor het oog. Vlak voordat de bloemen verwelken kunnen deze gekookt worden en van het aftreksels kan thee gezet worden. Deze thee werkt heilzaam tegen aderverkalking en keelpijn. De bessen zijn voor ons mensen niet eetbaar.

Uit velerlei onderzoek weten we dat alleen al het verblijf in de natuur gezond is. Alle zintuigen kunt u bij een bezoek aan de natuur aan bod laten komen. Geniet van de wonderschone lenteperiode.

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen
lentefeest meidoorn

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog