www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Gedeputeerde Hester Maij geeft startschot voor vernieuwd weblog

18 september 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

aftrap weblog-1_klein

Met de smartphone een QR-code op een taart scannen. Daarmee kon de Overijsselse gedeputeerde Hester Maij gister op het provinciehuis in Zwolle direct een kijkje nemen in het vernieuwde boswachtersblog van Staatsbosbeheer in Overijssel. De boswachters uit Twente, Jeroen Buunen en Irene van der Linde overhandigden de taart.

Het is wonderbaarlijke techniek, die QR-code. U kent ze misschien wel. Van die vierkantjes met een patroon van kleine zwarte en witte vlakjes. Door dat met een speciale app op je smartphone te ‘scannen’ kom je direct ergens op internet terecht, in dit geval dus op het vernieuwde weblog. Zo werd op ludieke wijze de start gemarkeerd van het vernieuwde weblog dat vanaf nu een nog uitgebreider kijkje in de keuken van Staatsbosbeheer geeft.

“De weblog van de boswachters had niet op een beter moment kunnen komen. Het biedt een inkijkje in hun veelzijdige werk bij het beheer van de terreinen van Staatsbosbeheer. Voor de boswachters is dat werk voor een deel misschien dagelijkse routine, maar voor de meeste mensen die de weblog gaan volgen is het verrassend en bijzonder om te lezen wat er allemaal komt kijken bij het werken op de terreinen van Staatsbosbeheer. Het brengt die schatkamers van Overijssel, want dat zijn die gebieden, als het ware dichterbij”, aldus Hester Maij, gedeputeerde voor landbouw, natuur en cultuur van de provincie Overijssel. Zij ging ook graag in op de uitnodiging voor het schrijven van een gastblog, dat ik binnen kort zal plaatsen.

Meer dan bos

Het weblog laat zien dat het werk van Staatsbosbeheer veel verder gaat dan bos alleen. Van maaien, paden herstellen en evenementen tot filmopnames in een natuurlijk decor en langlopende natuurherstelprojecten. Door op één van de gebieden in de rechter kolom te klikken krijgt u een overzicht van alle berichtjes die over dit deel van Overijssel zijn gemaakt. Over ons werk vertellen deden we buiten en via andere kanalen natuurlijk al maar een weblog biedt nieuwe mogelijkheden.

Overijsselse topnatuur

De prachtige natuurgebieden in de provincie zijn het meer dan waard om er over te vertellen. Overijssel heeft een enorme afwisseling in huis. Van de Europese topnatuur in de Natura 2000-gebieden tot landgoederen, nationale parken en nationale landschappen. Ze zullen allemaal in het blog voorbijkomen, evenals natuurgebieden bij u in de buurt, die u misschien nog niet kent. Niet alleen in het IJsselgebied, Salland en Twente zoals in het oude weblog, maar nu ook in het Vechtdal en de kop van Overijssel. Ook de activiteiten van onze twee buitencentra komen aan bod. Voor de boswachters misschien dagelijkse kost maar we betrekken er graag en vaker onze omgeving bij!

Gerard van Breemen

Communicatie

Samenwerken in natuur-breed lettercontouren 

Provincie Overijssel is medefinancier van het natuurbeheer in Overijssel.

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog