www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Het verhaal van de Ommerschans

29 september 2015 Boswachter Nico Arkes in Overijssel

Met mijn ogen gesloten en genietend van de late zomerzon, liet ik mij meevoeren door een verhaal over de Ommerschans ten tijde van de Maatschappij van Weldadigheid. Vertelt door verhalenverteller Stan Fritschy tijdens een van de vele workshops in de Ommerschans. Een verhaal van de Ommerschans trok aan mij voorbij alsof er een film werd afgedraaid. Met woorden schilderde Stan de omstandigheden en bracht het verhaal tot leven. Daarna ontvouwde Stan de bouwstenen van een goed verhaal. Erg vermakelijk en leerzaam!

De workshop verhalen vertellen was een van de vijf workshops waaraan men gratis kon deelnemen. Verder kon men deelnemen aan workshop fotografie, schilderen, werken met jute en vliegers maken. Voor jong en oud elk wat wils.

Dit was de vierde publieksdag in de Ommerschans in het kader van het verhaal van overijssel. Niet allen wordt de geschiedenis van de Ommerschans in het veld zichtbaar gemaakt, zie ook blog Het Mystery van de Ommerschans maar ook door het verhaal verder te vertellen brengen we het onder uw aandacht. Vele vrijwilligers zetten zich daarvoor in dank daarvoor. De publieksdagen zijn mede mogelijk gemaakt met medewerking van organisaties zoals waterschap Groot Salland, Gemeente Hardenberg, FPC Veldzicht en vereniging Ommerschans en Stichting Participatie Ommerschans en met financiële steun van provincie Overijssel.

Heb je de publieksdagen gemist! Grijp dan nu je kans en noteer 31 oktober 2015 alvast in je agenda. Dan staat de laatste publieksdag op de agenda! Het verhaal van de Ommerschans gaat verder!

Boswachter Nico Arkes

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog