www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Belevingspad Zwarte Dennen Stromen van energie!

4 september 2023 Boswachter Nico Arkes in Overijssel

Punthorst - Durf te dromen! Een nieuw belevingspad in de boswachterij Staphorst! Ruiken, voelen, proeven spelenderwijs eerstehands natuurervaringen opdoen, dat gunnen we ieder kind! Er was niet veel meer over van het in 1999 aangelegde Belevingspad Zwarte Dennen in de boswachterij Staphorst. Het is aan zijn eigen succes ten onder gegaan, door de vele spelende kinderen. Lang hebben we het met behulp van donaties verschillende onderdelen in de benen weten te houden maar het is nu echt op!

De wens van Staatsbosbeheer; het realiseren van een nieuw belevingspad dat stroomt van energie! Vervangen en nieuw toevoegen van onderdelen in het belevingspad en waar mogelijk rolstoelvriendelijk maken is onze wens. Samen met Stichting Buitenfonds zijn we op zoek naar financiële mogelijkheden.

Eerste onderdelen gerealiseerd!

Het nieuwe ontwerp belevingspad Zwarte Dennen in Punthorst is zo ontworpen dat Staatsbosbeheer de realisatie over meerdere jaren kan spreiden. Wanneer mogelijk kunnen nieuwe onderdelen worden toegevoegd. De vernieuwing van het belevingspad kost veel geld. Samen met Leader-subsidie is het eerste deel van de opknapbeurt betaald en inmiddels afgerond. Staatsbosbeheer heeft het speeleiland met blotevoetenpad, insectenhotel en restaurant inclusief prachtige houtbeelden gerealiseerd.

Kabelbaan en omgeving

Zaterdag 2 september werd door wethouder Herriët Brinkman en dochter, de nieuwe de nieuwe Kabelbaan feestelijk in gebruik genomen. De realisatie van de kabelbaan is mogelijk gemaakt door diverse finaciele bijdragen van bedrijven, verenigingen, stichtingen en vele individuele donaties uit de omgeving. We hebben de wens om de locatie van de kabelbaan dit jaar nog aan te vullen met een rolstoelwipwap en een vogelnestschommel  met een grotere uitdaging.  Tijdens de opening mochten we de eerste donaties van de loopgroep AG-85 al in ontvangst nemen.

Als boswachter ben ik reuze trots om dit samen te mogen realiseren. Ik besef me als geen ander dat dergelijke voorzieningen geld kosten. Staatsbosbeheer die in opdracht werkzaamheden uitvoert, heeft voor het hebben en onderhouden van recreatieve voorzieningen geen opdrachtgever. Voor kosten van recreatieve voorzieningen ontvangt Staatsbosbeheer geen reguliere financiering; daarom vragen we om een vrijwillige bijdrage.

Wilt u ons daarbij helpen?

Kijk eens op de site van Stichting Buitenfonds. We zijn blij met elke donatie vanaf € 1. Dat er maar veel kinderen mogen blijven genieten van het belevingspad Zwarte Dennen in de boswachterij Staphorst!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog