www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Zie ze straks vliegen

28 oktober 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Op het buitenterrein van het Infocentrum is een nieuwe behuizing gekomen. Met veel plezier heb ik aan de donderdagochtendploeg van de Vogelwerkgroep IJsselstreek hun wens kunnen honoreren voor het plaatsen van een heuse zwaluwentil. In noeste arbeid hebben zij een prachtige zwaluwentil op hoogte gemaakt. De til bevat 24 kunstnesten voor de Huiszwaluw. Gezellig bij elkaar onder één dak omdat huiszwaluwen koloniebroeders zijn.

Donderdaggroep aan de slag (Foto: Vogelwerkgroep IJsselstreek)
Donderdaggroep aan de slag (Foto: Vogelwerkgroep IJsselstreek)

In april kunnen we ze begroeten. Dan keren ze terug uit Afrika. Niet om op vakantie te zijn aan de mooie Lange Kolk maar om twee broedsels te produceren. In september vertrekken de zwaluwen weer naar het warme zuiden. Hun voedsel bestaat uit vliegende insecten, die in de lucht gevangen worden. De locatie van de til is daarom perfect gekozen. Dichtbij het water van de Lange Kolk zijn veel insecten te vinden en is ook het bouwmateriaal voorhanden. Voor nieuwe nesten en reparaties maken ze gebruik van klei. Wie ziet straks in april de eerste huiszwaluw in de nieuwe til?

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog