www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

De geur van pannenkoek en heide!

8 november 2015 Boswachter Nico Arkes in Overijssel
IVN en leiding scouting dragen mede zorg voor veiligheid.
IVN en leiding scouting dragen mede zorg voor veiligheid.

De eerste zaterdag van november kun je deelnemen aan de Nationale Natuurwerkdag. Op de landelijke site www.natuurwerkdag.nl kun je een werklocatie uitzoeken. In de beheereenheid Vechtdal alleen al, organiseerde Staatsbosbeheer op drie locaties een Natuurwerkdag. Locatie Wolberg-Eese, boswachterij Staphorst en boswachterij Hardenberg waren samen goed voor meer dan 200 deelnemers. Met zagen en schoppen werd houtige begroeiing op de heide zoals, berken en dennen verwijderd. Zelf mocht ik de locatie in boswachterij Hardenberg begeleiden. Op deze locatie wordt al vele jaren samengewerkt met Scouting en IVN. Dit jaar mochten we alleen hier al 124 deelnemers verwelkomen. De jongste deelnemer was 3 jaar oud en de oudste 83. De IVN medewerkers van de heide onderhoudsploeg verzorgen de werkinstructie ter plaatse en de leiding van Scouting dragen zorg voor het opvolgen van de werkinstructies en de veiligheid van de deelnemers. Traditie getrouw verzorgen de boswachters van Staatsbosbeheer de randzaken zoals het leveren van de werklocatie, materieel en niet te vergeten het onderkomen. Maar het succesnummer van Hardenberg is toch wel het pannenkoekenteam op locatie. De geur van vers gebakken pannenoeken en ter plaatse gemaakte groentesoep op een houtvuur vermengen zich met de geur van heide en bos!  Dit maakt het vrijwilligerswerk op de natuurwerkdag tot een unieke beleving waar jong en oud van geniet.

Nico Arkes

Pannenkoekteam
Pannenkoekteam
De geur van pannenkoek, bos en hei wie wordt er niet stil van!
De geur van pannenkoek, bos en hei wie wordt er niet stil van!
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog