www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Geen Staphorster stipwerk, maar kleurrijke trailrun Staphorsterveld

15 november 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Op de vroege zaterdagochtend waren de vrijwilligers al druk aan het werk met het uitzetten van een parcours door de drassige weilanden van de Oldematen. De eerste echte trailrun door de natuur in het Staphorsterveld.

IMG_1065_klein

Kan dat ? vragen mensen zich af? Ja, dat kan. Natuurlijk bekijken we vooraf wat mogelijk is, in welke periode en waar het parcours langs kan gaan. Want we willen de natuur beschermen, maar niet alleen dat, de natuur moet ook beleefd kunnen worden. Met deze trailrun laten we mensen op een andere (sportieve) manier kennis maken met de natuur. Door de mooie samenwerking tussen Run2day (Zwolle), Staatsbosbeheer, de Veldschuur en de Agrarische Natuur Vereniging Horst en Maten hebben 150 sporters deelgenomen aan de Oldematen trailrun.

IMG_1051_klein

Prachtig om te zien hoe de kleurrijk geklede sporters als stipjes in een lint door de Oldematen renden. Velen zeiden na afloop dat het parcours zwaar was en rennen door een weiland een beleving op zich is. En dat ze zeker nog eens terug komen voor een wandeling in de Oldematen om het andere mooie stipwerk te bekijken. Klik hier voor meer informatie.

Boswachters

Egbert Beens                                                                                                                                  Denny Kroeze

Staatsbosbeheer                                                                                                                                 NW Overijssel

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog