www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

De IJssel, jong en slingerend

17 november 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Deze titel is ontleend aan het nieuwe boek van auteur Koos Termorshuizen. Het boek is donderdag 12 november gepresenteerd aan een bont gezelschap IJsselbetrokkenen in het Infocentrum IJssel Den Nul. In het boek wordt de IJssel, jong en slingerend, gevolgd van de IJsselkop bij Arnhem tot na Kampen.

Vooraan schrijver Koos Termorshuizen, met bril, en helemaal links mevr. Waanders. Foto: Paul van Heugten.
Vooraan schrijver Koos Termorshuizen, met bril, en helemaal links mevr. Waanders van uitgeverij Waanders. Foto: Paul van Heugten.

Als IJsselboswachter werd me gevraagd mee te werken aan een interview over de Duursche Waarden.

Ik nodigde de auteur uit in het Infocentrum en struinde met hem door de Duursche Waarden. Want waar kun je je enthousiasme beter overbrengen dan buiten. Van het een kwam vervolgens het ander. Ik stelde het Infocentrum voor als locatie om het boek te presenteren. Als poort naar de IJssel een ‘natuurlijke’ locatie. En zo geschiedde. Een bont gezelschap belangstellenden verzamelde zich in een volle zaal in het Infocentrum. De eerste exemplaren werden vers van de pers, en door de auteur gesigneerd, uitgereikt. Het werd een interessante en gezellig middag. Want de IJssel is weliswaar de grensrivier tussen Gelderland en Overijssel maar is tevens een rivier die ons allemaal verbindt.

Jong en slingerend stroomt ze door ons landschap. Een uitnodiging om haar te beleven.

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog