www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Gruutoo-gruutoo!

2 december 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Dit is het geluid van een baltsende Grutto. Te horen in het voorjaar op weilanden in de buurt van water. Na het broedseizoen trekt de Grutto weer weg naar warmere streken in het zuiden. En dan is het Grutto-stil in de winter langs de IJssel…. Of toch niet?

De knotploeg brengt de knotsong ten gehore.
De knotploeg brengt de knotsong ten gehore.

IVN de Grutto Wijhe-Olst laat namelijk het hele jaar door van zich horen. Je zou kunnen zeggen het IVN Wijhe-Olst is een standvogel. En dat al 50 jaar!

Vrijdagavond 20 november werd dit heugelijke feit gevierd in Wijhe. Ik schat zo’n zestig á zeventig enthousiaste IVN-ers genoten van een gezellige avond. Nadat de speciale IVN taart aangesneden was heette voorzitster Hanny van der Werf iedereen welkom. Vervolgens vertelde Annet van der Veen op boeiende wijze over de heemtuin Veermans Hof IJsselflora. Dit deed zij aan de hand van zomerse foto’s van de vele planten die groeien en bloeien in dit kleine paradijsje.

Knotsong                                                                                                                       Na de pauze was het woord aan Willem Blom. Op ludieke wijze vertelde hij over de werkgroep Landschapsonderhoud, oftewel de krassige , knarrige, kranige en kletsende knotploeg in de knotten. Deze groep heeft zelfs een eigen lijflied: De knotsong. Deze song werd met veel plezier ten gehore gebracht.

Het IVN Wijhe-Olst kent diverse werkgroepen. Zoals de genoemde Landschapsonderhoudgroep, maar ook; Vogels, Padden, Weidevogelbescherming en andere groepen.

Staatsbosbeheer verzorgt samen met het IVN IJsselnatuurkids jeugdactiviteiten bij het Infocentrum IJssel Den Nul. Begin november verzorgde Michiel Faber een geweldig succesvolle ‘vuur maken’ workshop voor 22 kids.

Wie graag wil meehelpen bij de organisatie of begeleiding kan een mailtje sturen naar ijsselnatuurkids@ivn-wijhe-olst.nl. Alle hulp, hoe klein ook, is welkom om de jeugd de natuur te laten beleven.

Ik ben blij met de samenwerking met het IVN.                                                           Staatsbosbeheer, IVN Wijhe-Olst en Infocentrum IJssel Den Nul versterken elkaar in activiteiten voor natuurbeleving. De natuur is immers de basis van ons bestaan. In onze samenwerking dragen we dat uit. Op gruttovleugels naar het volgende IVN jubileum!

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

 

reageren

geef een reactie

  • Peter Lijnkamp
    7 december 2015 om 12:50
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog