www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Groene knopen in het bos

13 december 2015 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Woensdagochtend. Weer of geen weer. Elke week verzamelen ze zich bij Staatsbosbeheer boerderij de Zoogenbrink op Landgoed Nijendal. Groene knopen van verschillende leeftijden, verschillende achtergronden maar met het zelfde enthousiasme voor een ochtend buiten werken in de natuur.

Een klein deel van de ongeveer 40 vrijwilligers tellende vrijwilligersgroep de ‘Groene Knoop”.
Een klein deel van de ongeveer 40 vrijwilligers tellende vrijwilligersgroep de ‘Groene Knoop’.

Een deel van de vrijwilligersgroep ‘De Groene Knoop” verzamelt zich ook nu weer voor een ochtend ’heerlijk buffelen in de natuur‘, zoals coördinator Ada van Swighem het noemt. De mannen en vrouwen hebben er deze ochtend weer zin in. Het is dan ook een ochtend met een speciaal tintje. Vandaag loopt de redacteur van het Staatsbosbeheer vrijwilligersblad ‘De Veldpost’ mee voor het maken van een reportage. En ik maak een foto van een klein gedeelte van de groep voor dit blog. Al vele jaren werkt de buitengroep van De Groene Knoop ook op Landgoed Nijendal. Mijn collega Geert zorgt hier voor materialen en stemt de werkzaamheden af met Ada. De groep werkt verder zelfstandig. Bijvoorbeeld aan het snoeien van de lindelaan of het werken aan de ruim 25 amfibieënpoelen. De beheerwerkzaamheden van de ‘Groene Knoop’ zijn ook te zien in de vele doorkijkjes op het landgoed. Zo komt het oude cultuurlandschap goed tot zijn recht. En zo werkt ook hier samenwerking mooie vruchten af.

De volgende Veldpost verschijnt 22 december. Hierin staat een reportage over de ‘Groene Knoop’.

 

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

  • Roelof Heringa
    14 december 2015 om 14:27

    Hallo Gerard, Dank voor het bericht. Goeie acties! groetjes Roelof Date: Sun, 13 Dec 2015 22:37:21 +0000 To: r.heringa@live.nl

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog