www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Februari = haardhoutmaand

20 januari 2016 Boswachter Denny Kroeze in Overijssel

haardhoutdagenDe meeste mensen met een open haard hebben de afgelopen winter hun voorraad haardhout zien slinken, ook al was december erg warm. Januari is een stuk kouder geworden en er kan zo langzamerhand geschaatst worden. Februari is de maand waarin het haardhout weer wordt aangevuld zodat het de hele zomer kan drogen. Hout zagen, kloven en stapelen zijn echte winteractiviteiten.

Daarom heeft Staatsbosbeheer februari uitgeroepen tot haardhoutmaand. Op verschillende plekken in onze mooie provincie kan je houtstammen kopen en thuis gaan kloven en stapelen. Door deze werkzaamheden heb je het voordat het hout in de kachel ook al lekker warm.

De locaties in Overijssel zijn op de Sallandse Heuvelrug, boswachterij Staphorst, de Weerribben, Steenwijkerwold (Woldberg) en boswachterij Hardenberg. Het haardhout komt uit de bossen van Staatsbosbeheer.

Meer informatie per plek is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

De locatie en data zijn:

zaterdag 13 februari 2016: Steenwijkerwold bij Steenwijk
www.staatsbosbeheer.nl/haardhoutdagwoldberg

zaterdag 20 februari 2016: Boswachterij Staphorst
www.staatsbosbeheer.nl/haardhoutdagstaphorst

zaterdag 20 februari 2016: Sallandse Heuvelrug, Nijverdal
http://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/haardhoutdag-sallandse-heuvelrug

zaterdag 20 februari: 2016 de Weerribben, Ossenzijl
http://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/weerribben/haardhoutdag-weerribben

zaterdag 27 februari 2016: Boswachterij Hardenberg
www.staatsbosbeheer.nl/haardhoutdaghardenberg

Bosbeheer
Staatsbosbeheer heeft altijd hout geoogst vanuit professioneel bosbeheer. De opbrengsten uit de verkoop van hout worden gebruikt voor het natuurbeheer van Staatsbosbeheer. De verkoop van haardhout maakt hier deel van uit.

Boswachter Denny Kroeze
Twitter @boswachterdenny

reageren

geef een reactie

  • Albert vdf Meulenkamp
    17 januari 2023 om 12:44

    Graag hoorde ik van U of er nog houtdagen komen in februari 2023?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog