www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Hollands licht in de Kop van Overijssel

3 maart 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Het dagelijks leven in de Weerribben. Fotograaf Theo de Witte heeft er een prachtig boek over gemaakt en presenteert het aanstaande zaterdag 5 maart om 14.00 uur in Buitencentrum De Weerribben.                                                                                      Het eerste exemplaar van zijn nieuwe boek ‘Hollands licht’ wordt daar door Hester May, gedeputeerde van de Provincie Overijssel in bijzijn van genodigden in ontvangst genomen. Vanaf zondag bent u ook van harte welkom, met deze boekpresentatie worden namelijk ook de vernieuwde expositie en inrichting van het Buitencentrum geopend die u dan kunt bezichtigen.

DSC_0005Magische momenten                                                                                             Gepassioneerd en met interesse in mensen fotografeert Theo de Witte al ruim al ruim 20 jaar cultuur en omgeving. Mensen vormen veelal een onderdeel van zijn foto’s en hij is altijd zoek naar magische momenten van licht en expressie. Daarbij richt hij zich op de essentie van het beeld en streeft hij naar zuiverheid en eenvoud. Aflopen 6 jaren is hij op jacht gegaan in de kop van Overijssel op zoek naar het ‘Hollandse licht’.

Mythe                                                                                                                              De mythe rond het ‘Hollandse licht’ is eeuwen oud en wil dat dit licht heel bijzonder is. Het is beroemd geworden dankzij de schilderkunst. De Hollandse meesters uit de zeventiende eeuw gebruikten die bijzondere lichtval in hun werken. Na de inpoldering van de Zuiderzee lijkt het te zijn verdwenen, maar Theo de Witte heeft het weten te vangen in zijn nieuwste fotoboek. Het boek is een prachtige verzameling van de fraaiste beelden uit de duizenden foto’s die Theo de afgelopen jaren in de kop van Overijssel heeft gemaakt. Het resultaat is een uniek document van 132 pagina’s, grote foto’s en in 3 talen. En is te koop in het buitencentrum.

Expositie                                                                                                                         Tot 1 juli is het bijzondere werk van fotograaf Theo de Witte te bewonderen bij Staatsbosbeheer in het Buitencentrum De Weerribben, Hogeweg 27 in Ossenzijl. Vanaf 1 april tot 1 juli worden vaartochten georganiseerd waarbij het ‘Hollandse licht’ centraal staat. Aanmelden voor de vaartochten kan via 0561-477272.

Egbert Beens, Boswachter

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog