www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Natuurterreinen uitgerold: rollup banners

24 maart 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Onze Overijsselse pareltjes aan de IJssel zijn vereeuwigd op rollup banners!

In het Infocentrum IJssel Den Nul zijn deze banners permanent te bewonderen in de mediazaal. En tijdens evenementen rollen we in een mum van een tijd de drie banners van ons werkgebied uit.

?

Mooie foto’s en sprekende teksten verleiden de bezoekers vast en zeker voor een bezoek aan de Duursche Waarden, Nijendal en de IJsseldelta.

Alle drie zijn het gebieden met een eigen karakter, eigen flora en fauna en terrein specifieke recreatiemogelijkheden.

Landgoed Nijendal is ons buitenbeentje aan de IJssel. Dit landgoed, nabij Diepenveen, is onderdeel van een gevarieerd kleinschalig landschap. Houtwallen, kikkerpoelen, akkertjes en beukenlanen wisselen elkaar af. Bosvogels hebben hier hun thuis.

Heel anders is onze Duursche Waarden parel. Hier is ruige natuur te vinden, veel water, moeras en ooibos. De ooievaar voelt zich hier thuis en in de steenovens huizen de vleermuizen.

Van een heel ander kaliber is de IJsseldelta. Het landschap van de IJsseldelta vertelt het verhaal van de eeuwenlange strijd tegen het water. Deze delta zit vol verassingen. Bijvoorbeeld de tientallen aangelegde eilandjes, de rietkragen en daarboven de cirkelende zeearend. Je waant je hier ver weg van de bewoonde wereld.

De IJsseldelta is per boot bereikbaar en is daarnaast een deel van het jaar goed te beleven vanaf de fietspaden over de dijk. In het Nijendal kan gewandeld, gefietst en paard gereden worden en de Duursche Waarden zijn het paradijs voor de wandelaar.

Kom in het Infocentrum binnen kijken wat er buiten te zien is of natuurlijk andersom.

Tot ziens.

Met vriendelijke natuurgroeten,                                                                 IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

  • Roelof Heringa
    24 maart 2016 om 12:40

    Goeie actie! Zeer chique en inderdaad handig om op meerdere plaatsen te tonen.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog