www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Natuurbad zwemmmmmmmklaar

22 april 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Natuurbad De Lange Kolk is weer helemaal zwemklaar.                                               Het winterseizoen is ook dit jaar weer gebruikt om diverse werkzaamheden buiten uit te voeren. De waterplas is uitgegraven en de rietkraag op de kop verwijderd. Hierdoor zal er minder ophoping van organisch materiaal ontstaan waardoor blauwalg minder kans krijgt zich hier te ontwikkelen. Het strand is door de graafwerkzaamheden verlengd en mooi gefreesd. De eerste maaibeurt van het gras heeft al plaatsgevonden. En verder zijn er langs de randen van de ligweide struiken en bomen verwijderd. Er is nu meer openheid en dat bevorderd de zichtbaarheid en veiligheid. De bomen aan de rand van de parkeerplaats bevatten veel dood hout. Ook deze bomen zijn vanwege veiligheid verwijderd. Het nieuwe fietsenrek is geschikt voor tientallen fietsen, groot en klein. Tussen de ligweide en parkeerplaats zijn voor een natuurlijke afscheiding struiken geplant die laag gesnoeid zullen worden.                                                                     Met het nieuwe zwemseizoen in aantocht staat het toegangshek naar de parkeerplaats weer wagenwijd open voor de bezoekers.

De Lange Kolk. Foto: Anja Nijssen
De Lange Kolk. Foto: Anja Nijssen

In het water zelf zijn meterslange nieuwe drijflijnen aangebracht. Ook zijn er nieuwe borden met diepteaanduidingen op nieuwe palen bevestigd. De oude steigertrappetjes zijn vervangen door glimmend nieuwe steigertrappen. En op de ligweide zelf…. Daar hebben de lagere schoolkinderen van de Holsthoek samen met Staatsbosbeheer en de gemeente Olst-Wijhe een nieuwe Zilverlinde geplant tijdens de Boomplantdag in maart. Als over een aantal jaren deze kinderen groot zijn en zelf kinderen hebben dan kunnen ze in de schaduw van deze boom heerlijk mijmeren over de boomplantdag 2016. Ik riep tijdens het planten op om toch vooral de boom bij warm weer te helpen door hem emmertjes met water te brengen. Doet u ook mee?

We zijn erg blij met alle uitgevoerde werkzaamheden. Het natuurbad is weer een pareltje. Nu nog hopen op een mooie lange en warme zomer. Geniet ervan.

 

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

  • j
    27 april 2016 om 17:41

    mooi verslag,ik heb nu al zin om erin te springen.
    afz Johan Nijland

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog