www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Samenwerken met mountainbikers in Staphorst

23 april 2016 Boswachter Denny Kroeze in Overijssel

Samenwerken met moutainbikers in Staphorst (1)De aftrap is gemaakt! Na vele overleggen in de wintermaanden is gisteren een handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst tussen Wielertoerfietsclub Staphorst-Rouveen en Staatsbosbeheer Overijssel.
De mountainbike route in de boswachterij Staphorst voldeed niet meer aan de standaarden van de hedendaagse mountainbike routes. De route was de kort en ook qua onderhoud was er van alles nodig.

Deze samenwerkingsovereenkomst betekend daardoor concreet dat er een compleet nieuwe mountainbike route komt, en de oude zal verdwijnen. De WTC Staphorst-Rouveen is een zeer grote vereniging en ook erg betrokken bij de omgeving en heeft verstand van zaken. Daarom zal de vernieuwde route worden aangelegd en onderhouden door de wielertoerfietsclub.

Samenwerken met moutainbikers in Staphorst (2)In de winter hebben we vele uren doorgebracht om gezamenlijk een mooie route te bedenken, waarbij ook nadrukkelijk werd gekeken naar de natuurwaarde en de route zo min mogelijk zou kruizen met andere recreatieve routes. Nadat dit gelukt is, is er in de voorjaarszon de samenwerkingsovereenkomst getekend door de voorzitter van WTC Staphorst Rouveen, Roelof Compagner en provinciaal hoofd van Staatsbosbeheer Overijssel, Herman Brink.
Naast de ondertekening heeft de wielertoerfietsclub ook nog een sponsoring ontvangen van de Rabobank voor de aanleg van de nieuwe mountainbike route.

Rond juni/juli zal de aanleg klaar zijn en de nieuwe route feestelijk worden geopend.

 
Boswachter Denny Kroeze

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog