www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Lentefeest

9 mei 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Vorige week vierde Nederland het Koningsfeest. Deze week is het lentefeest losgebarsten. Het is zo mooi buiten! Overal kleuren en geuren van een prille lente. In de bossen zijn meer dan vijftig tinten groen te zien. Voorjaarsbloeiers zijn er zelfs in alle kleuren van de regenboog. En in de warme zon ruik je de grond van versgeploegde akkers. In de uiterwaarden bloeien de fruitbomen met een oogstrelende bloesempracht. En in de dierenwereld is er weer een nieuwe generatie nageslacht geboren. Ganzenparen met dotjes van kindertjes, lammetjes, geitjes, kalfjes. In struiken, bomen en zelfs op de grond zijn vogels druk bezig met de bouw van nesten of al aan het broeden. En al die pracht wordt omgeven door een stralend blauwe lucht met helderwitte luchtkastelen.

?

Bijgaande foto zegt meer dan duizend woorden. Ga ook naar buiten en bezoek deze dagen de vele mooie natuurterreinen. Kijk, proef, voel, ruik, luister en geniet van dit wonderlijke lentefeest.

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

  • Dolf Van der linden
    9 mei 2016 om 12:43
i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog