www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Vernieuwde voorzieningen steenfabriek Duursche Waarden

23 mei 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

Als laatste in de reeks van vernieuwde Staatsbosbeheer informatieborden en handwijzers langs de Sallandse IJssel is nu ook het oude informatiebord bij de steenovens Duursche Waarden vervangen.

oude info in nieuw jasje 20160502_115346_klein

De oude informatie is in een nieuw jasje gestoken in samenwerking met Jan Hilferink; lid van het Olster Erfgoed, Mariska Blankespoor; vrijwilligster Infocentrum en medewerkers Staatsbosbeheer. Teksten, foto’s en tekeningen werden met elkaar uitgewisseld en uiteindelijk samengevoegd tot een mooi geheel.                                  De informatie over dit cultuurhistorische erfgoed in de Duursche Waarden is nu nog beter toegankelijk gemaakt voor de geïnteresseerde wandelaar en fietser.

Ook is er ter hoogte van de uitkijktoren een handwijzer geplaatst die de weg wijst naar een zeer bijzondere steen aan de IJssel. Zittend op deze steen is het goed toeven voor een zenmomentje. De steen nodigt uit om te mijmeren over de steenovengeschiedenis en de daaruit voorkomende uiterwaardennatuur. Om dan vervolgens weer verkwikt verder te wandelen of te fietsen en te genieten van al het moois dat de IJssel te bieden heeft.                                                                                                                               De meidoorns staan nu volop in bloei. Diverse planten bloeien al. En de populieren geven al zaadpluis af. De zon schijnt dus pak de wandelschoenen en kom genieten.

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

  • Wil Gerritse
    23 mei 2016 om 20:10

    Hallo Anja. Mooi dat alle oude panelen en borden daar nu vervangen zijn. Ziet er allemaal tiptop uit.!

  • Roelof Heringa
    23 mei 2016 om 11:58

    Goede actie, Anja, en zeker ook de samenwerking met het Olster Erfgoed! Ben benieuwd en hoop snel eens te gaan kijken,

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog