www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

IJsseltheaterfietstocht sloeg haar tenten op …………………

10 juni 2016 Communicatieadviseur Gerard van Breemen in Overijssel

In het laatste weekend van mei stond het natuurrijke en fietsgekke Sallandse- en Veluwse IJsselgebied weer in het teken van de IJsseltheaterfietstocht. Dit jaar al voor de tiende keer.                                                                                                                En dat mocht gevierd worden!

Ondanks de code geel weersverwachtingen waren de weergoden dit weekend de fietsers welgezind. Nauwelijks regendruppels, wel zon en een lekker temperatuurtje. Stichting theater langs de IJssel gaf me door dat er zo’n 1600 fietsers aan de fietstochten deelnamen. Onderweg werden de fietsers getrakteerd op muziek- en theateroptredens in allerlei variaties.

IJsseltheaterfietstocht 2016 20160528_172805_light

Op het feestprogramma zaterdagavond ter ere van het tienjarig jubileum mocht de organisatie 360 bezoekers verwelkomen. Deze feestavond vond plaats bij het Infocentrum IJssel Den Nul. Voor deze gelegenheid werd het terrein vóór het gebouw omgetoverd tot een waar festivalterrein. Er was een grote stoere tarp opgehangen. Daaronder waren lange rijen tafels en banken opgesteld. Uit een grote aanhangwagen kwam een heus podium tevoorschijn. En op diverse plekken verrezen theaterattracties. Nu lijkt deze beschrijving misschien wat groots. Dat was het echter niet. Het mooie vond ik dat de organisatie juist de kleinschaligheid en de maat passend bij de locatie goed in het oog had gehouden. Daardoor werd het festival een intiem gebeuren. Driehonderd gasten schoven voor een heerlijke streekmaaltijd aan de lange tafels aan. Als vertegenwoordigster van Staatsbosbeheer in het Infocentrum had ik een bijdrage in de voorbereidingen mogen verzorgen en ook tijdens deze avond kon ik een helpende hand toesteken. Een dergelijke happening kan immers alleen maar slagen als je er samen de schouders onderzet. Cateraar Leon Ripperda, onze nieuwe uitbater van de horecagelegenheid van het Infocentrum, deelde me in bij de vrijwilligersploeg die de maaltijd mocht uitserveren. Samen met de cliënten van JP van den Bent liepen we af en aan met volle dienbladen met het 4-gangen menu. Spannend (want struikelen met een dienblad vol soepkommen wilden we natuurlijk liever niet) en ontzettend leuk (want de gasten waren ontspannen, in blije stemming en genoten). Ik heb nu nog meer waardering voor het horecapersoneel gekregen. Het is zwaar werk onder hoogspanning. Maar wat is het ook leuk om samen met een team de klus zo gestroomlijnd en goed mogelijk te klaren. En als dan de afwas aan kant is……

Vervolgens samen kijken en luisteren naar de hoofdact van de avond. Het veelzijdige theatertalent Ellen ten Damme verzorgde een spetterende show. Zang, dans en acrobatiek verwerkte ze tot een optreden dat groots en tegelijkertijd intiem was. Piano, viool, gitaar en de laptop waren daarbij haar attributen. Schijnbaar moeiteloos haakte ze in op de actualiteit van de locatie en de aanwezige gasten waaromheen ze haar uitvoering spon. Ze kreeg dan ook veelvuldig de lachers op haar hand en de handen opeen. Ik ben fan van haar geworden! In het voor-en naprogramma waren optredens van andere groepen te zien en te horen. Spectaculair was het optreden van het acrobatengroep Compagnie (Reve) 2. Omdat ik de volgende dag al vroeg uit de veren moest vanwege een familiebezoek in Limburg heb ik deze groep alleen in de warming- up bezig gezien. In een circusachtige zitplaats omgeving konden de gasten genieten van de spectaculaire acts van deze acrobaten. (maar toen lag ik al op één oor.) Met de gezellige lampjes en kaarsen aan, een bijna zwoele avond, en fluitende vogels een feeërieke sfeer. Ik verheug me nu al op het twintig jarig jubileum 🙂 .

Kijk voor een fotoimpressie op de site: http://www.theaterlangsdeijssel.nl/

Noot van de organisatie:

De stichting kijkt terug op een geweldig mooi en succesvol weekend en bedankt alle sponsoren, donateurs, vrijwilligers en alle artiesten voor hun bijdrage. Zonder hen zou de organisatie van de IJsseltheaterfietstocht en het festival niet mogelijk zijn. In het laatste weekend van mei 2017 staat de 11e editie op het programma!

Met vriendelijke natuurgroeten,

IJsselboswachter Staatsbosbeheer Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog