www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Excursie in de achtertuin

14 juni 2016 boswachters in Overijssel

Hoe heerlijk is het toeven in je achtertuin op een zomerse avond. Genieten van de natuur, fijn gezelschap, een kop koffie of thee en interessante gesprekken. Een glas koele rosé met wat tapas hapjes hadden we dan nét niet, maar verder waren alle ingrediënten voor een mooie avond aanwezig.

Het nieuwe team van beheereenheid IJsselvallei had voor een kennismakings- excursie op maandagavond 6 juni alle bewoners op Fortmond uitgenodigd. We mochten vijfendertig bewoners hartelijk welkom heten in de Duursche waarden. Bijzonder was dat het vooral de nieuwe bewoners bleken te zijn die deelnamen. Door deze activiteit leerden ze elkaar tevens kennen. Tijdens de koffiepauze bij het picknickbankje bij de uitkijktoren leek het daarom op een gezellig buurtfeestje.

excursie in de achtertuin klein
Foto door teamleider Frankwin. De Schotse Hooglanders hadden het ook warm.

Elk teamlid vertelde tijdens de wandeling een onderdeel van de vele onderwerpen die in de Duursche Waarden aandacht vragen. Zoals de vleermuizenonderkomens, de herbestemming steenfabriek, de flora, geschiedenis van de steenovens en het natuurterrein, de recente ontwikkelingen en toekomstige ontwikkelingen. Uitdrukkelijk werden de bewoners uitgenodigd met ons mee te denken over de ontwikkelingen in dit prachtige natuurgebied. Alle bezoekers ontvingen een door Staatsbosbeheer geschreven artikel in het vakblad de Levende Natuur over vijfentwintig jaar natuurontwikkeling in de Duursche waarden, de folder van het Infocentrum en onze nieuwe uitvouwbare Staatsbosbeheer folder met team-contactadressen.

Kortom, het was een zonovergoten, gezellige en inspirerende avond en een leuke manier om onze buren beter te leren kennen en met elkaar van gedachten te wisselen over dit mooie natuurgebied.

Met vriendelijke natuurgroeten,                                                                                   IJsselboswachter Anja Nijssen

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog