www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

En dat noem je dan een mazzel momentje!

17 juni 2016 boswachters in Overijssel

Mazzel momentje vannacht in de Weerribben. Zo begon het whatsapp bericht van Johann Presser, dat ik zaterdagmorgen vroeg binnen kreeg op mijn smartphone. Na het lezen van zijn bericht snel het filmpje geopend dat hij had meegestuurd. Tjonge, en wat voor één, geweldig. Geplons en geritsel in het donker en daar, ja, ja echt, een heuse otterfamilie. Natuurlijk direct Johann gebeld om zijn hele verhaal te horen, hoe hij en de andere vrijwilligers deze bijzondere waarneming beleefd hebben.

Hierbij het verhaal van Johann:

Het weekend zou al geweldig leuk worden, omdat we bezig waren met een update van de meervleermuispopulatie hier in de Kop van Overijssel. Na de avondronde waar diverse (meer)vleermuiskolonies (her)ontdekt en geteld zijn, kwamen we weer bij elkaar in een huis van Staatsbosbeheer in de Weerribben. Ik besloot dat ik nog wel even een paar uurtjes slaap wilde pakken en zou naar huis gaan (woon immers toch dichtbij de Weerribben). Eenmaal onderweg hoorde ik wat geplons en geritsel en bedacht dat het bijna niets anders dan een otter moest zijn. Snel naar de rest van de deelnemers toe: “Jongens, snel meekomen! Volgens mij zitten er otters! Lamp mee!”. En ja hoor…het bleek inderdaad om otters te gaan. GE-WEL-DIG!!! Ze stoorden zich totaal niet aan het licht en deden gewoon hun ding. Het bleek een moertje met drie jongen te zijn! Ik heb op een bepaald moment Henk Mellema (de rest van de vrijwilliger-waarnemers waren Anne Jifke Haarsma, Marcel Schillemans, Merel Zwemer, Jeroen Boezenrooij, Bregtje Kuijk en waarschijnlijk nog een paar aardige mensen die ik zo snel vergeten ben) gevraagd of ik zijn verrekijker mocht gebruiken om doorheen te filmen, geen probleem natuurlijk! Dus heb ik dit filmpje gemaakt met mijn iPhone 6 door een Swarovski 10×42. Enjoy!!!

En wat een mazzel hebben wij dat, Johann deze magische beleving met ons wil delen. Johann bedankt!

Egbert Beens, boswachter Nationaal Park Weerribben-Wieden

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog