www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Recreatieplas ‘de Zwarte Dennen’ weer geschikt voor zwemmers en zonaanbidders

18 juni 2016 boswachters in Overijssel

De afgelopen winterperiode is er in opdracht van Staatsbosbeheer hard gewerkt om de recreatieplas in de Boswachterij Staphorst weer te schonen en in te richten.  Na controle vorige week van de provincie Overijssel op de zwemwaterkwaliteit zijn de drijflijnen weer teruggeplaatst en de werkzaamheden afgerond. Nu het licht op groen staat nodigen we graag de badgasten uit om deze zomer weer volop te komen genieten van deze unieke locatie midden in de Boswachterij Staphorst. 

De recreatieplas bij de Zwarte Dennen in de boswachterij Staphorst is van oudsher een locatie waar generaties lang, jong en oud recreëren en zwemmen. Een geliefde plek voor vele bewoners uit Staphorst en omgeving. Maar net als bij zwembaden is het noodzakelijk dat natuurlijke zwemplassen worden onderhouden.

2015-08-03 16 26 33
Mooi voorbeeld samengaan mens en natuur

 

In een recreatieplas die midden in de boswachterij ligt komen natuurlijk dieren voor zoals salamanders, bruine kikkers, kleine visjes enz. Studenten van de Groene Welle uit Zwolle, Groenhorst college uit Almere en vrijwilligers van de natuurbeschermingsverenging Staphorst/IJhorst hebben tijdens de werkzaamheden inventarisaties  uitgevoerd. De soorten die ze tegenkwamen zijn met zorg overgezet in een andere bosvijver zodat ze geen hinder hadden  van het opschonen van de plas. Ook in de toekomst blijven we met verschillende vrijwilligers en onderzoekers monitoren bij de zwemplas. Door deze mooie samenwerking blijven soorten behouden en kunnen mensen beleven hoe het is om in een bosvijver te zwemmen. 

Naast de afronding van de recreatieplas neemt Staatsbosbeheer maatregelen om de oude vijver geschikter te maken voor amfibieën. Op deze manier voert Staatsbosbeheer zowel voor de natuur- als recreatieliefhebbers maatregelen uit die de boswachterij Staphorst mooier maken, en toekomstbestendig.

Egbert Beens, boswachter Nationaal Park Weerribben-Wieden

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog