www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Vrijwilligers van het Infocentrum in het zonnetje

22 juni 2016 boswachters in Overijssel

Elk jaar wordt er voor de vrijwilligers van het Infocentrum in Den Nul een uitje of activiteit georganiseerd. Het ene jaar verzorgt Staatsbosbeheer deze blijk van waardering, het andere jaar het Olster Erfgoed. Dit jaar was het de beurt aan het Olster Erfgoed.

Op de zonovergoten en warme zaterdagavond 6 juni werden we op het terras van Op Duur getrakteerd op het eerste gedeelte van de avond. Vrijwilligster Karin Koster had een heuse Pubquiz samengesteld. Deze bestond uit drie ronden waarin de kennis over de diverse coördinatoren, de informatieteksten bij de tentoonstelling in het Infocentrum en algemene kennisvragen werden getoetst. Tja, wat is de lievelingskleur van Mies Karrenbeld, en wat stond er ook al weer op het infobordje over de schabul te lezen? Hilariteit alom. De winnaar kreeg eeuwige roem en een gratis jaarabonnement voor het natuurbad Lange Kolk. Was ik even blij met deze prijs die mijn groepje behaalde! Het was zo warm die avond dat we graag alvast in het zwembad waren gesprongen!

Vrijwilligers in het zonnetrje20160604_192149 klein
Foto: Anja Nijssen

Vervolgens was er bij Ripperda een barbecue georganiseerd. Iedereen genoot ervan. Op verzoek waren er diverse oude of bijzondere voorwerpen meegenomen waarvan we de naam en toepassing moesten ontdekken. Dat bleek verrassend moeilijk. Staatsbosbeheer had een kantelhaak/velhevel meegenomen. Een voorwerp dat gebruikt wordt bij het vellen van bomen en het omdraaien van op de grond liggende stammen. En een braam? Is dat een struik? Ja, voor ons Staatsbosbeheerders wel. Voor een paardenfokker is dit echter een stok met een touwtje om paarden bij de neus te pakken. En zo leerden we ook nog van alles.

Net toen er een klein buitje overtrok namen we afscheid. Het was een gezellige samenkomst geweest. De zon ging prachtig oranje onder. De belofte voor een zonnige zondag. En weer een druk bezocht Infocentrum en natuurbad de Lange Kolk. Met geïnspireerde vrijwilligers die we graag in het zonnetje zetten.

Met vriendelijke natuurgroeten, IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog