www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Rennen door het veen

11 juli 2016 Boswachter Denny Kroeze in Overijssel
(C) Djurre van der Schaaf
(C) Djurre van der Schaaf

Afgelopen zaterdag was de eerste ‘Weerribben trail’, een hardloopevenement met een uitdagend parcours door de Weerribben. Ongeveer 180 personen genoten van het lekkere weer, en de mooie omgeving. Sinds afgelopen jaar werkt Staatsbosbeheer in Noordwest-Overijssel samen met hardloopwinkel Run2Day in Zwolle om leuke trailrun evenementen te organiseren in Staatsbosbeheer gebieden.

De Weerribben trail startte bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl en eindigde op het terras van camping de Kluft, met een oversteek over het water door middel van een ponton.

Na de Olde Maten bij Hasselt, de boswachterij Staphorst was het nu tijd voor de laatste trail van de drieluik die gezamenlijk is bedacht. Vele leuke en positieve reacties kregen we terug, en de deelnemers hopen dat de Weerribben trail een jaarlijks hardloopwedstrijd zal worden.

Ofwel… Wordt vervolgd!

Boswachter Denny Kroeze

Onderstaande video is gemaakt door Run2Day Zwolle, en geeft een goed beeld van het geslaagde trail!
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=jVFcUxVG6tM]

reageren

geef een reactie

 • Roelof Heringa
  11 juli 2016 om 16:16

  Prima initiatief om mensen op een andere manier kennis te laten maken met het uitgestrekte natuurgebied. En zolang het niet op een gemotoriseerde maner gebeurd, is er voor de natuur niets aan de hand. Bovendien houden de beheerders er zeker rekening mee dat de meest kwetsbare natuur wordt ontzien.
  Roelof Heringa (SBB-pensionado)

  • Vincent
   14 juli 2016 om 14:33

   En als ik buiten een pad loop mag dat niet, sterker, dan krijg ik door die zelfde boswachter een bekeuring!
   Voor nu het broedseizoen nog volop bezig is, vind ik zo’ n verstoring niet goed!

  • Denny Kroeze
   14 juli 2016 om 14:41

   Hallo Vincent,
   Ik begrijp je reactie, maar zoals Roelof hier noemt kijken we voordat we de trail laten starten, of dit zonder verstoring kan plaats vinden.
   Deze trail is trouwens voor 90 procent over de bestaande wandelroutes. De laatste 10 procent ging over een hoge rug, waar normaal gesproken het beheer van een rietkragge wordt uitgevoerd, en ging daardoor niet dwars door een rietveld.
   Verder was er een klein smal paadje waar dit langs ging, inmiddels zie je daar al niets meer van. Hierdoor is er niets verstoord.

   Hopende hierbij je zorgen om de natuur weg te hebben gehaald.

   Boswachter Denny Kroeze

 • Vincent
  11 juli 2016 om 15:11

  Raar hoor! Horen dit soort sportevenementen ook al in een kwetsbaar natuurgebied thuis? Ik vind dit te gek vooe woorsen!
  Waar gaat het bij Staatsbosbeheer tegenwoordig eigenlijk om? Zoveel mogelijk mensen te trekken? Zelfs al gaar dit ten koste van de rust etc? Willen we de kwetsbare natuur beschermen of alleen maar benutten? Wat een afgang om zo’n stroom felgekleurde,hijgende en steunende gasten door het veen te zien ‘dansen’.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog