www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Doe samen iets terug voor de natuur!

29 oktober 2021 Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel
Vrijwilligers op de Strengen

Vrijwilligers op De Strengen | Foto: Jeroen Buunen

Heb jij ook zo genoten van de natuur tijdens de lockdown? Op 5 en 6 november is het mogelijk om mee te helpen en iets terug te doen voor natuur bij jou in de buurt tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Help samen met je buurvrouw, neefje, tante of iemand van de sportclub. Iedereen is welkom! De boswachters van Staatsbosbeheer in Overijssel organiseren -vaak samen met andere groene partijen of vrijwilligers- meerdere activiteiten tijdens de Natuurwerkdag. Vast en zeker ook bij jou in de buurt! Mogen we je uitnodigen om ons te komen helpen èn te komen ontdekken hoe leuk vrijwilligerswerk in de natuur is?

Veldschuur in de Olde Maten – Rouveen

Bij De Veldschuur in de Olde Maten (Rouveen) kun je boswachter Marline Wennink helpen met verschillende werkzaamheden. Zo zullen we voor de bijen verschillende bloembollen poten zodat er weer veel nectar is volgend jaar. Daarnaast zullen er verschillende zaagwerkzaamheden worden uitgevoerd om het verruigde landschap weer om te vormen naar een bloemrijk akkerland.

Er wordt gewerkt van 09:00 tot 14:30 uur en aanmelden kan via deze link.

Luchtfoto Olde Maten
Luchtfoto Olde Maten | Foto: Ton Valk

Haaksbergerveen – Haaksbergen

Bij de Buurserbeek in Haaksbergen kun je boswachters Marc Kuijer en Kees Jan Westra helpen jonge bomen en struiken tot op de grond af te zagen en af te knippen, zodat de hei niet dicht groeit, zodat het vochtig en licht genoeg blijft voor de klokjesgentiaan; met de hoop om een geschikt leefgebied te hebben om in de toekomst het gentiaanblauwtje, een zeldzame vlinder, weer te kunnen verwelkomen.

Er wordt gewerkt van 09:30 tot 15:00 uur en aanmelden kan via deze link.

Klokjesgentiaan | Foto: Marco van de Burgwal (Staatsbosbeheer)
Klokjesgentiaan | Foto: Marco van de Burgwal (Staatsbosbeheer)

Teesselinkveld, NP Sallandse Heuvelrug – Nijverdal

Op het Teesselinkveld in Nijverdal, aan de rand van het Kattenbos, kun je boswachter Wilko van Burken helpen met het verwijderen van opslag van bomen en struiken. Hiermee blijft het heideveldje daar zijn open karakter behouden en blijven de soorten flora en fauna die thuishoren op de open heidevelden, behouden.

Er wordt gewerkt van 09:30 uur tot 14:30 uur en aanmelden kan via deze link.

Teeselinkveld | Foto: Meijco van Velzen

 

De Strengen, Springendal, Hezingen

Om te voorkomen dat de heide dichtgroeit met bomen, wordt er door een vrijwilligersgroep met regelmaat jonge bomen uitgetrokken, gestoken of tot op de grond afgezaagd en geknipt. Hierdoor blijven bijzondere soorten als Wolfsklauw en de Jeneverbes behouden voor De Strengen. Kom je de vrijwilligersgroep en boswachters Adriaan den Hollander en Irene van der Linde ook een dag helpen?

Er wordt gewerkt van 09:30 tot 15:00 uur en aanmelden kan via deze link.

Vrijwilligers op de Strengen
Vrijwilligers op De Strengen | Foto: Jeroen Buunen
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog