www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Op pad met de Z-card

29 augustus 2016 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
bezoekster met de wandelroute op papier

Bezoekers met wandelroute op papier (foto: Anja Nijssen)

Vanaf dit voorjaar is aan de balie van het Infocentrum Den Nul een bijzondere folder verkrijgbaar. Staatsbosbeheer maakte een tot briefkaartformaat opvouwbare folder over de Duursche Waarden. Informatieve teksten, mooie foto’s en een duidelijke kaart met daarop de Ruige wandelroute en de Observatiehut wandelroute. Handig in de hand en handig in de rugtas.

Z-card

Telkens als we nu in het veld lopen zien we wandelaars met ‘onze’ folder in de hand. In dit digitale tijdperk met mobiele telefoons, apps en gps apparaten blijkt de oude vertrouwde papieren uitgave van een folder toch nog zeer in trek. Het is leuk om wandelaars tegen te komen die buiten genieten van al het moois en zich oriënteren met de z-card. Leuk om te bedenken dat deze folder na thuiskomst op de keukentafel ligt en huisgenoten of vrienden die niet mee waren zo mee kunnen genieten van de wandeltocht. Samen met de informatie binnen in het Infocentrum en de informatie op de infopanelen buiten is het nog beter genieten van dit bijzondere gebied dat Duursche Waarden heet.

Twee wandelende dames mochten we van dienst zijn bij het overzetten met het trekpontje en vervolgens op de foto zetten voor dit blog.

Met vriendelijke natuurgroeten,
IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog