www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

In hogere sferen

8 februari 2017 Boswachter Anja Nijssen in Overijssel
lezing Vincent Spannenburg

Vincent Spannenburg aan het woord

Een heldere hemel. Duizenden twinkelende sterren en planeten. Geen bewolking en niet echt koud. Vrijdagavond 3 februari blijkt een perfect gekozen avond voor de lezing over de reis door het zonnestelsel.

In het Infocentrum is de mediazaal goed gevuld met belangstellenden. Veel volwassenen, maar ook een zestal kinderen. Omdat bij aanvang de hemel zo helder was, werd er na de koffie en het intro, buiten eerst gekeken door een grote sterrenkijker. Hoe geweldig om een planeet die zo ver weg staat zo goed te kunnen bekijken.

Op reis door het zonnestelsel

Vervolgens nam amateursterrenkundige Vincent Spannenburg ons, tijdens zijn lezing op een zeer enthousiaste manier, mee op een reis door het zonnestelsel. Prachtige foto’s van de planeten lieten ons zien hoe mooi ook deze ‘ver weg natuur’ is. Ik vond het bijzonder dat de aanwezige kinderen zulke goede en geïnteresseerde vragen stelden.

De aankondigingsposters die we maakten en de posters die Vincent mee had gebracht vonden na afloop dan ook gretig aftrek. Voor de derde achtereenvolgende keer verzorgden we deze avond en telkens met een volle zaal belangstellenden.

Daarom hebben we nu al weer een afspraak gemaakt voor een vervolg in februari 2018. En ondertussen…. draaien de planeten in hun banen door het heelal.

Met vriendelijke natuurgroeten, IJsselboswachter Anja Nijssen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog