www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Dubbelfeest in een web van muziek!

22 juni 2017 Boswachter Nico Arkes in Overijssel
kano op het droge

Vechtival kano avontuur

Doordat ik de wereld een poosje dubbel zag, heb ik wat minder van me laten horen. Maar dat betekent niet dat er niets te melden is. Zeker niet, want het was dubbel feest in de maand juni!

Vechtival

In Hardenberg hebben we op 3 juni samen met het Natuuractiviteitencentrum De Koppel het Vechtival georganiseerd. Hier was van alles te doen, van vaarexcursies op de Vecht tot waterbeestjes zoeken en broodjes bakken in de Koppeltuin.

vlot met vuurschaal
Broodjes bakken op het water.

Natuurbeleefdag

Op 2e pinksterdag hebben we samen met de Natuurbeschermingvereniging IJhorst Staphorst de Natuurbeleefdag vorm gegeven. Ook hier kon men deelnemen aan diverse activiteiten en kennis maken met de vele aspecten van natuurbescherming. De dagopening werd verzorgt door burgemeester Segers. Naast de boswachters van Staatsbosbeheer als ‘vraag maar raak gasten’, kon men ook in gesprek met de bekende TV boswachter Arjan Postma.

determineren
Boswachter Jos zoekt naar een plantnaam.

Muziek

Het wordt pas echt dubbelfeest als dergelijke dagen opgeluisterd worden met muziek. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Muziek verbroederd en brengt mensen bij elkaar. Om muziek te kunnen maken moet men samenwerken en naar elkaar luisteren. Niet voor niets zegt men vaak dat ergens muziek in zit als men goed samenwerkt. Tijdens de Natuurbeleefdag ontstond er een spontane samenwerking met Staatsbosbeheer Boswachters en de Muziekgroep Poeha. Het was dan ook dubbelfeest voor jong en oud.

Poeha
Muziekgroep Poeha treed op in de tent van Staatsbosbeheer.

Beste kampvuurmuzikant van Nederland

Ook op het Natuurkampeerterrein De Dassenburcht is het dubbelfeest. Zaterdag 24 juni om 20.00 uur vind hier de voorronde plaats van de Beste Kampvuurmuzikant van Nederland. Vijf muzikanten krijgen 20 minuten de tijd om de bezoekers rond het kampvuur te vangen in hun net van muziek. Heb je zin om te genieten van akoestische muziek u bent van harte welkom op ons natuurkampeerterrein De Dassenburcht, toegang is gratis!

Veel buitenplezier!

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog