www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Vernieuwd kabouterpad bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug geopend

20 oktober 2017 Boswachter Kees Jan Westra in Overijssel

Woensdagmiddag 18 oktober werd het vernieuwde kabouterpad bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug geopend. Kabouter Kwebbel was deze middag speciaal naar het Buitencentrum gekomen om enkele enthousiaste kabouter-kinderen het nieuwe pad te laten zien.

Mijn collega Wilko heeft samen met medewerkers van het wijkteam van Aveleijn, een organisatie voor mensen met een beperking, de route geheel opnieuw ingericht. Daarin zijn allerlei grappige details verwerkt. Medewerkers van het wijkteam van Aveleijn voeren één dag in de week werkzaamheden uit voor Staatsbosbeheer. Vaak betreft het netjes houden van de omgeving van het Buitencentrum of lichte onderhoudswerkzaamheden in het bos.

De medewerkers en vrijwilligers van het Buitencentrum zijn enthousiast over de vernieuwde route voor de allerkleinste kinderen: “Het kabouterpad is één van onze best-lopende activiteiten, het is leuk om kinderen op deze manier alle moois van de natuur te laten zien! En met de vernieuwde route hopen we de beleving ervan hopen we nog meer kinderen de natuur in te halen.”

Het kabouterpad bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug is dagelijks te bezoeken van 10:00 uur tot 16.15 uur. Tijdens de kabouter- weken in de herfstvakantie moet er wel vooraf geboekt worden via http://www.kabouterweek.nl/ in verband met een beperkt aantal kaboutermutsen en kabouterrugzakjes. Kinderen kunnen op zoek naar een schatkist en voor de ouders is er een leuke winactie.

 

reageren

geef een reactie

  • Roelof Heringa
    21 oktober 2017 om 10:03

    Dag Ine en Wilko,
    Mooi dat deze activiteit nu weer is opgefrist en nog steeds goed loopt! Veel succes.
    hartelijke groet, Roelof

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog