www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Vuilruimactie op de Brommerd bij Hasselt

15 maart 2018 Boswachter Johan Dammers in Overijssel
Brommerd

Afgelopen zaterdag ben ik in het kader van Nederland Schoon en NL-Doet met een ploeg van 22 vrijwilligers naar ons natuurterrein de Brommerd aan de Vecht bij Hasselt geweest om zwerfafval op te ruimen.

De Brommerd is beroemd vanwege zijn zeldzame kievitsbloemen. Het was nodig tijd om daar eens de bezem door te halen.
Onder de vrijwilligers bevonden zich drie kinderen en een aantal leden van de gemeentelijke politieke partijen SGP en Belangengroep ZwarteWaterland. Allen wilden laten zien dat een schoon milieu voor hen heel belangrijk is.

Huifkar en veel plastic

Het vervoer van en naar de locatie kon ik regelen met een huifkar van Natuurboerderij Hogeboom uit Hasselt. Dit was een leuke rit die om 9.00 uur startte bij de Veldschuur in Rouveen.
Er werd fanatiek gezocht en om een uur of een hadden we zo’n 5 kuub troep bij elkaar gesprokkeld. De buit bestond uit plastic jerrycans, plastic flessen, glas, tuinstoelen, een bootje, een surfplank enz, enz. Veel kleine zaken stopten we in vuilniszakken en het grote spul hebben we op een aanhanger geladen.

veel afval

Container van ROVA Zwolle

Op de parkeerplaats van de Veldschuur stond een container van afvalverwerker ROVA uit Zwolle. Deze werd gratis beschikbaar gesteld en afgevoerd.
Om een uur of 11 kwam een vrijwilligster van de Veldschuurlangs met koffie, thee, appelsap, koek en krentenbollen. Het was een zeer geslaagde morgen en ik dank de vrijwilligers, ROVA, Natuurboerderij Hogeboom en de Veldschuur hartelijk voor hun medewerking.

groep

Weerribben

Ook in de Weerribben werd het nodige werk verricht. Leden van de Rotary Steenwijl-Regio ontfermden zich over zwerfvuil langs fiets- en wandelpaden. De in Ossenzijl liggende Groene Wensboot werd van binnen en van buiten schoongemaakt. Zodat hij weer klaar is voor het komende seizoen. Het botenhuis werd geschilderd en een vlonder vervangen. Rotary bedankt.

Het was prachtig weer om eens lekker buiten aan de gang te gaan.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog