www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Nationaal Park Weerribben-Wieden hét kanoparadijs van Noordwest-Europa

21 mei 2019 Boswachter Denny Kroeze in Overijssel

Het is feest in het Nationaal Park Weerribben-Wieden. Vanaf 24 mei is dit Nationaal Park officieel hét Kanoparadijs van Noordwest-Europa! Ondernemers, natuurorganisaties en kanoliefhebbers slaan daarvoor de handen ineen. Samen brengen ze de faciliteiten voor ervaren én beginnende peddelaars op een hoger peil. De verwachting is dat daardoor nog meer kanoërs en kajakkers in de Weerribben-Wieden komen varen.

De betrokken partijen werkten de afgelopen periode onder begeleiding van Weerribben-Wieden Marketing de plannen uit. Samen vormen ze een netwerk waarmee ze de doelgroep optimaal bedienen. “Het Nationaal Park was al het mooiste kanogebied van Nederland, maar dankzij deze samenwerking maken we peddelen in Weerribben-Wieden nog aantrekkelijker”, stelt Thea Peters van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Zij ziet de laatste jaren al een duidelijke groei van het aantal peddelaars uit onder meer Duitsland en België.

Goed aanbod en duidelijke bewegwijzering
De samenwerkende partijen reiken peddelaars alles aan wat ze nodig hebben voor een paar uurtjes op het water of een meerdaagse trektocht. Ze zorgen voor benodigde materialen, lessen, reisinformatie, natuurbeleving, horeca en overnachtingsmogelijkheden. Speerpunten zijn onder meer een goed aanbod van duidelijk gemarkeerde aanlegplekken en kanoroutes, meerdaagse routes met tentovernachting en een kano-vierdaagse door Weerribben en Wieden.

Peddelen van B&B naar B&B
Verder werken ondernemers en organisaties aan arrangementen voor kanovaren onder begeleiding van een gids en begeleider en overnachtingsmogelijkheden in huisjes aan het water. “Bijzonder is ook de mogelijkheid om van Bed & Breakfast naar Bed & Breakfast te peddelen, terwijl de ondernemers zorgen voor het vervoer van de bagage naar de volgende accommodatie”, aldus Peters, die blij is dat veel gastheren van het Nationaal Park meewerken aan het initiatief.
De lancering van dit vernieuwende concept vindt plaats op 24 mei op toepasselijke wijze bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Ossenzijl. Daarbij zijn vertegenwoordigers van gemeente Steenwijkerland en provincie Overijssel aanwezig, die het project mede mogelijk maken. Samenwerkende partijen zijn verder Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Recreatiebedrijf De Kluft, Camping Kleine Belterwijde, Kanoschool Herbie Bird en verschillende B&B-accommodaties, verenigd in Kano&Bed Weerribben-Wieden.

De opening van het Kanoparadijs is ook de start van de Europese Dag van het Nationaal Park, die in Weerribben-Wieden een weekeinde duurt. Op zaterdag 25 mei bieden alle verhuurbedrijven de mogelijkheid aan om een uur gratis te kanoën. Het volledige programma is te vinden op www.np-weerribbenwieden.nl. Meer informatie over het kanoparadijs staat op www.kanoparadijs.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog