www.boswachtersblog.nl/ Overijssel

Online bekendmaking winnaar Groene Twinkeling 2021

25 januari 2021 Boswachters in Overijssel

Heideblauwtje (Plebejus argus)

Maandag 1 februari om 16 uur is de bekenmaking van de winnaar van de Groene Twinkeling 2021. Dat gaat dit jaar online via www.groenetwinkeling.nl. De belangrijkste biodiversiteitsprijs voor ondernemend Overijssel wordt online uitgereikt door presentator André van der Zee, bekend van RTVoost-programma Het Groene Oosten. Op gloednieuwe wijze worden de genomineerde bedrijven gepresenteerd en de winnaar bekend gemaakt.

Natuurlijke Kwekerij Decohof uit Hoonhorst, Farmfood uit Nijverdal en Holsto Tuinen & Buitenleven uit Olst zijn genomineerd omdat hun bedrijf als beste biodiversiteit en bedrijfsvoering weet te verbinden. In de 20 minuten durende uitzending laten de drie bedrijven zien dat biodiversiteit niet suf is, maar juist logisch, leuk en heel hard nodig is.

Vrienden van de Groene Twinkeling

Voor de tiende keer op rij wordt de Groene Twinkeling Award uitgereikt. Andere jaren was het decor het Buitencentrum op de Sallandse Heuvelrug. De genomineerden wisten zich omringd door zo’n 250 vrienden van de Groene Twinkeling tijdens de groenste nieuwjaarsbijeenkomst van Overijssel. Online kan de organisatie nog veel meer vertrouwde vrienden ontvangen. Iedereen is van harte welkom! Vanaf 16.00 uur is de uitzending te zien via de website van de Groene Twinkeling.

Maak kans op een wandeling met de boswachter!

Niet eerder hebben natuurgebieden zo enorm in de belangstelling gestaan als nu. Massaal zoekt iedereen afleiding in de natuur. Daarom is de organisatie van de Groene Twinkeling benieuwd naar natuur in de buurt. Iedereen kan meedoen door nog deze week een foto in te sturen van zijn/haar favoriete groene plek in Overijssel! Stuur de foto naar info@landschapoverijssel.nl, onder vermelding van: #GT21; de locatie in de buurt in Overijssel waar de foto is gemaakt en de naam van de inzender.

Mailen kan tot 1 februari. Alle foto’s worden gedeeld zodat ook de nog onontdekte parels van Overijssel aandacht krijgen. De fotograaf van de mooiste, leukste of opvallendste foto maakt kans op een wandeling met de boswachter!

reageren

geef een reactie

 • Gerrit Schepers
  25 januari 2021 om 18:07

  Met verbazing lees ik dat Farmfood uit Nijverdal is genomineerd voor de groene Twinkeling. Dat terwijl ze vers vlees wat voor menselijke consumptie geschikt is verwerken in hondenvoer.
  Honden en kattenvoer is een grote vorm van co2 producenten hoe biologisch ook bedoeld werkt het een vergroening van de wereld juist tegen

  https://wibnet.nl/dieren/honden-en-katten-zijn-co2-zondaars

  Met vriendelijke groet.
  Gerrit Schepers

  • Gerrit de Weerd
   27 januari 2021 om 11:46

   Zonder een discussie te willen beginnen, toch een korte reactie.

   Honden zijn van oorsprong carnivoren. Hoewel hun stofwisseling in de loop der tijd steeds meer geleerd heeft om ook plantaardige stoffen te verteren is een bepaalde hoeveelheid vlees onmisbaar om gezond te blijven.

   Het vlees dat FARM FOOD gebruikt is afvalvlees wat mensen wel kunnen, maar niet te willen eten!

   Met vriendelijke groet,
   Gerrit de Weerd.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog